Martina Jančiarová Kultúra

10 tipov z redakcie: Najlepšie, čo Zvolen ponúkne počas týždňa

Začína sa nový týždeň a s ním prichádza aj pestrý program, ktorý určite stojí za zmienku. Stačí jeden klik a nájdete 10 tipov, ako si spríjemniť voľný čas po práci či škole. Nechajte sa inšpirovať naším výberom!

Ilustračný obrázok k článku 10 tipov z redakcie: Najlepšie, čo Zvolen ponúkne počas týždňa
Foto: Nicole Regecová

NÓRSKE FJORDY (VÝSTAVA)

Každý pracovný deň od 8:00 do 16:00, Galéria na Tehelnej

Krásna príroda Nórska zaiste osloví mnohých dobrodruhov. V našom meste máme tento mesiac jedinečnú príležitosť, sa do týchto končín preniesť prostredníctvom umenia. V Galérií na Tehelnej je výstava obrazov Nórskych fjordov. Zbierka diel je z rokov 1870– 1935 a vy si ju môžete obzrieť každý pracovný deň i sobotu.

OVOCNÝ VEGÁNSKY PIKNIK

21. júna 2016 od 18:00, Mestský park Lanice

Myslíte si, že vegánske jedlo je nudné? V tomto prípade sa ho určite zastavte v utorok podvečer vyskúšať do Laníc, kde sa bude konať vegánsky piknik. Akciu organizujú študenti TUZVO a určite vás presvedčia, že aj táto strava je skvelá a bohatá.

MEDZINÁRODNÝ DEŇ JOGY

21. júna 2016 o 16:30, Mestský park Lanice

21. jún je výnimočný tým, že je Medzinárodným dňom jogy, ale zároveň aj letného slnovratu, kedy deň trvá najdlhšie. Príďte aj vy privítať leto pohybom. V Laniciach sa bude cvičiť 108 pozdravov Slnka, ktoré majú svoj význam. Ak ste milovníkmi jogy, potom určite nesmiete chýbať.

DEŇ NEZÁVISLOSTI-NOVÝ ÚTOK

22. júna 2016 o 20:15, Europa Cinemas

Ak ste fanúšikom sfici filmov, tak v stredu určite nesmiete chýbať na predpremiére filmu Deň nezávislosti od režiséra Rolana Emmericha. Pokračovanie filmu z pred dvadsiatich rokov prináša boj medzi ľudstvom a mimozemským nepriateľom. Kto bude víťazom a ako to celé dopadne, to už uvidíte v kine.

BEH NOČNÝM ZVOLENOM

23. júna 2016 o 18:30, Námestie SNP

Chcete sa dostať do formy? Ako každý štvrtok, aj tento si budete môcť zabehnúť pár príjemných kilometrov v krásnej prírode. Vítaní sú všetci bežci aj nebežci, bez ohľadu na vek či kondíciu. Jedinou podmienkou je radosť z behu.

JAZZOVÉ NÁMESTIE

24. júna 2016 o 18:00, Námestie SNP

Jedno z mnoha zaujímavých podujatí mesta Zvolen je aj Jazzové Námestie, ktoré sa bude konať už 11-ty raz. Začiatok o 18:00 odštartuje Big Band, za ním sa predstaví vokálne trio Sweet little chicks. Veľkým lákadlom tohto ročníka je určite Robo Opatovský & Overtime. No tým najväčším prekvapením bude Chris Bergson, ktorý bol v roku 2015 uvedený do Newyorskej bluesovej scény slávy.

KONCERT SAMUELA LÖRINČÍKA

24. júna, Nočný bar Hotela Poľana

V bare Poľana si v piatok užijete poriadny retro večer. Zaspieva mladý talentovaný slovenský spevák Samuel Lörinčík. Predvedie najzväčšie česko slovenské hity. Po vypočutí známych šlágrov si budete môcť užiť diskotéku až do rána.

BUSFEST 2016

25. júna 2016 od 15:00, Námestie SNP

Ako máme nadšencov pre historické autá, tak sa medzi nami nájdu aj milovníci historických autobusov. Už v sobotu do nášho mesta zavítajú veterány, ktoré kedysi brázdili cesty. O 10:00 sa stretnú v Banskej Bystrici a o 14:00 sa presunú do Zvolena, kde bude prehliadka týchto skvostov. Určite si nenechajte ujsť kúsky z histórie.

WELCOME SOMMER PARTY

25. júna 2016, Ministry of fun

V sobotu v najväčšom zvolenskom klube privítajú leto ako sa patrí. Chystajú veľkú Welcome sommer party, na ktorej vám do tanca zahrajú DJ MARCO z europy2 a DJ MUSTEE. Príďte aj vy privítať leto!

ŠTVRTÉ NEDEĽNÉ KORZO

26. júna od 17:00, Námestie SNP

Na poslednom zvolenskom korze si doslova zgustnú všetci kulinári, pretože hlavným programom budú Habovci. V súčasností najznámejší kuchári, ktorých môžete poznať z televíznej show Moja mama varí lepšie. Chýbať nebudú Zvolenskí vrchári, ktorí rozprúdia atmosféru ľudovými piesňami. Československú tvorbu zaspieva aj mladý Samuel Lörinčík. Pre deti bude okrem klasickej detskej zóny pripravené divadelné predstavenie Rozprávka kráľ Drozdia brada.

Čítajte tiež:

Veľký PREHĽAD cien kúpalísk: Koľko zaplatíme za vodné radovánky vo Zvolene a okolí?

FOTO: Zvolenská polícia oslavuje 25 rokov. Začínala s jedným autom a piatimi pištoľami

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM