Stanislav Černák Rôzne

A je to tu: V Sliači už padali teplotné rekordy. Takéto horúčavy tam namerali!

Teplotné rekordy nenechali na seba dlho čakať. V Sliači namerali v pondelok 32,9 a v utorok 34 stupňov. Touto hodnotou bol prekonaný rekord z roku 1968.

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: V Sliači už padali teplotné rekordy. Takéto horúčavy tam namerali!
Zdroj: TASR

Po výraznom májovom ochladení prežívame v týchto dňoch naozaj tropické dni. Teplotné rekordy nenechali na seba dlho čakať. V pondelok namerali v Sliači 32,9 stupňa, čím bol prekonaný rekord z roku 1968, kedy namerali meteorológovia 32,4 stupňa. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Až 34 stupňov!

V utorok bol tento rekord opäť prekonaný. V Dudinciach a Sliači ukazovala ortuť teplomera 34 stupňov! Okrem týchto miest sa lámali teplotné rekordy aj v Malackách, Nitre, Prievidzi a Poprade. Toto všetko má za následok ťažšie dýchanie, kúpanie sa vo vlastnom pote a zvýšenú konzumáciu chladených dobrôt. Množstvo Zvolenčanov by najradšej ležalo niekde pri vode, iní by radi chodili nahí a niektorí sa z takéhoto počasia tešia.

Zaujímavosťou je, že v Sliači namerali už 1. mája 30,4 stupňa, čo znamená, že vtedy bol na Slovensku tropický deň. Na ten sme na Slovensku čakali takmer jeden a pol mesiaca, kedy v Michalovciach zaznamenali 30 stupňov Celzia.

Ako sme vás už dnes informovali, tropické horúčavy potrvajú do piatku, dokedy platí výstraha druhého stupňa. Nepodceňujte preto silné slnečné lúče.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM