Marek Šebeňa Krimi

Aj žalobu BBSK o správu nemocnice v Lučenci súd zamietol

Okresný súd vo Zvolene zamietol návrh Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) o neplatnosť zmluvy o výkone správy Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Lučenci. Ide tak už o tretie súdne zamietnutie návrhu BBSK v spore o prenajaté nemocnice samosprá

Podľa hovorkyne Krajského súdu v Banskej Bystrici Niny Spurnej, súd po skončení dokazovania dospel k záveru, že navrhovateľ nepreukázal naliehavý právny záujem, pričom tento zdôvodnil len tým, že je v záujme navrhovateľa, ako aj celého banskobystrického regiónu využívať doteraz odporcom spravovaný majetok iným spôsobom.
Súd na základe vykonaného dokazovania ďalej dospel k záveru, že predmetná zmluva o výkone správy bola uzavretá v zmysle príslušných právnych predpisov. Jednak že bola urobená ako písomný právny úkon a zároveň bola podpísaná príslušnými štatutárnymi orgánmi tak za navrhovateľa, ako aj odporcu a samotný výkon správy bol schválený dvoma uzneseniami zastupiteľstva BBSK.
Správcom lučeneckej NsP tak naďalej zostáva nezisková organizácia (n.o.) Všeobecná NsP Lučenec, s ktorou BBSK uzavrel zmluvu o výkone správy nemocnice v roku 2005.
Aktuálny rozsudok zvolenského súdu zatiaľ nie je právoplatný, obe strany sa môžu odvolať. V oboch predchádzajúcich prípadoch sa BBSK odvolal, súdy však ešte nerozhodli.
BBSK vedie ešte spor o správu nemocnice v Rimavskej Sobote. V tomto prípade zatiaľ žiaden rozsudok nepadol.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM