Erik Bojničan Rôzne

Ak sa chystáte na cestu vlakom, môžete sa tešiť na milé spestrenie: Pozrite, čo sa chystá

Cesta vlakom môže byť počas tohto týždňa o čosi zaujímavejšia, ako býva zvykom. Železnice si prichystali pre cestujúcich zaujímavé spestrenie.

Ilustračný obrázok k článku Ak sa chystáte na cestu vlakom, môžete sa tešiť na milé spestrenie: Pozrite, čo sa chystá
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

„Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) aktívne podporuje prebiehajúci „Týždeň slovenských knižníc“. Denne v šiestich rýchlikoch medzi Bratislavou, Zvolenom a Banskou Bystricou si cestujúci môžu požičať a prečítať knihy,“ informovala Jana Morháčová zo ZSSK.

K dispozícii je podľa železníc literatúra rôznych žánrov a cestujúci si tak môžu spestriť cestu vlakom, pričom knihy sú umiestnené v stojanoch v bistrovozňoch počas prvého marcové týždňa (od pondelka 29. februára do nedele 6. marca 2016).

„ZSSK organizovala čítanie kníh vo vlakoch už viackrát v minulosti. Vždy sme zaznamenali pozitívne ohlasy od cestujúcich, preto sme sa rozhodli pokračovať v aktivite aj tento rok,“ konštatuje Jozef Schmidt, riaditeľ Úseku obchodu ZSSK.

Zoznam vlakov, v ktorých si denne možno požičať knihy:

  • R 833 Sitno (Bratislava hl. st. 8:01 h – Banská Bystrica 11:25 h)
  • R 837 Bystrica (Bratislava hl. st. 12:01 h – Banská Bystrica 15:25 h)
  • R 845 Vojšín (Bratislava hl. st. 18:01 h – Banská Bystrica 21:25 h)
  • R 832 Tajov (Banská Bystrica 6:35 h – Bratislava hl. st. 9:59 h)
  • R 838 Bystrica (Banská Bystrica 12:35 h – Bratislava hl. st. 15:59 h)
  • R 842 Slatina (Banská Bystrica 16:35 h – Bratislava hl. st. 19:59 h)

Vlakový personál, ako uvádzajú železničiari, cestujúcich počas jazdy upozorňuje na možnosť bezplatného požičania kníh, poskytuje informácie aj kde ich nájdu, a kde ich treba vrátiť.

Už sedemnásty ročník „Týždeň slovenských knižníc“ začína v mesiaci marec, ktorý je tradične zameraný na podporu knižnej kultúry a čítania. Organizátormi podujatia sú Slovenská asociácia knižníc (SAK) a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc (SSKK). „Knihy na bezplatné požičiavanie vo vlakoch poskytla spoločnosť Martinus.sk a Staromestská knižnica v Bratislave,“ doplnila Morháčová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM