Eva Drugdová Kultúra

Akciami nabitý víkend vo Zvolene a okolí. 10 najväčších lákadiel v kocke

Neviete, čo s voľným časom? Vybrali sme pre vás desiatku akcií. Kam všade sa počas víkendu oplatí skočiť vo Zvolene či okolí?

Ilustračný obrázok k článku Akciami nabitý víkend vo Zvolene a okolí. 10 najväčších lákadiel v kocke
10
Galéria
Zdroj: TASR

Štvorylka

19. mája 2017 o 12.00, Námestie SNP

Na zvolenskom námestie sa v piatok o dvanástej uskutoční hromadné tancovanie štvorylky. Festival predstavuje synchronizované tancovanie štvorylky v rôznych mestách. Väčšinou sa koná 3. piatok v mesiaci máj, presne na poludnie, na významných verejných miestach. Mladí ľudia môžu dokázať, že sa vedia tešiť z tanca a poriadne sa zabaviť.

Juraj Soviar – prezentácia knihy Nemaľuj ženu na stenu

19. mája 2017 o 17.00, Krajská knižnica Ľ. Štúra

Juraj Soviar je básnik a textár, no predovšetkým známy ako textár skupiny Elán. Písal texty pre Vaša Patejdla, Janka Lehotského, Paľa Drapáka, či skupinu Taktici. V súčasnosti je na umeleckej voľnej nohe. Doposiaľ vydal tri knižky a chystá sa predstaviť svoju najnovšiu Nemaľuj ženu na stenu, ktorá je výberom piesňových textov.

Vegánska večera

19. mája 2017 o 17.30, Alimonia, Námestie SNP

Priaznivci vegánskej stravy rozhodne nevynechajú večeru v Almonii, na ktorej budú môcť ochutnať vegánsku stravu a podeliť sa o recepty. Každý účastník prinesie akékoľvek vegánske jedlo a vytvorí sa jeden spoločný stôl, z ktorého si každý naberie, na čo má chuť. Prekvapením večera je mladá kapela Lusk, ktorá vám spríjemní celý večer.

Majstrovstvá Slovenska v hádzaní nožom a sekerou

20. mája 2017 o 9.00, Vlkanová, Fort Geronimo

Vo Vlkanovej sa budú konať naozaj netradičné majstrovstvá, a to v hádzaní nožom a sekerou. Nebude však chýbať ani lukostreľba. Pre návštevníkov je pripravený aj zaujímavý sprievodný program s konskou šou a vozením na koni. Večer vás čaká príjemné posedenie pri gitarách a tombola.

Finále 3kový volejbal

20. mája 2017 o 9.00, ŠH TU Zvolen

Priaznivci volejbalu sa môžu prísť pozrieť, ako to ide najmladším hráčkam TJ Slávia TU Zvolen, ktoré v sobotu odohrajú svoj finálový zápas.

Family day spojený s detskou letnou burzou

20. mája 2017 o 10.00, Občianske centrum OKO, Zvolen-Západ

Pre rodiny s deťmi je naplánovaný deň plný zábavy. Na deti čakajú rôzne športové aktivity, vedomostné súťaže, aktivity na motoriku, skákací hrad a maľovanie na tvár. Mamičky si zatiaľ budú môcť nakúpiť detské oblečenie a športové potreby na letnej burze, ktorá sa uskutoční v občianskom centre OKO.

Zlaté dno

20. mája od 14.00, Park J. D. Matejovie, Zlatý potok

V parku na Zlatom potoku sa môžete stretnúť so skutočným remeslom, kde nebude chýbať rezbár, hrnčiar, košikár a bábkar. Remeselníci vám nielenže ukážu svoje výrobky, ale vás aj zasvätia do tajomstva výroby. No a o do nálady vám zahrá heligonkár.

Soul/Funk/Breaks

20. mája 2017 o 21.00, BarBar, Námestie SNP 36

V sobotu vás v BarBare čaká príjemný hudobný večer, kde sa o zábavu postarajú Danyl a Kozmo.

Noc múzeí a galérií

20. mája 2017, SNG Zvolenský zámok a Lesnícke a drevárske múzeum

Noc múzeí a galérií je celoeurópske podujatie, ktorého cieľom je prezentovať kultúrne dedičstvo pri neformálnom vzdelávaní a kultivovanom oddychu. V tomto čase múzeá a galérie otvárajú verejnosti svoje skryté komnaty a odkrývajú tajomstvá, ktoré si starostlivo strážia. Čo všetko vám poodhalí Slovenská národná galéria a Lesnícke a drevárske múzeum? Príďte odkryť ich tajomstvá v túto výnimočnú noc.

Nábor Zvolen Patriots

21. mája 2017 o 10.00, Technická Akadémia Zvolen

Klub Zvolen Patriots robí v nedeľu nábor nových hráčov. Súčasťou tímu sa môže stať každý športovec nad 15 rokov. Ukázať sa budete môcť na ihrisku Technickej akadémie.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM