Stanislav Černák Krimi

Akcie autičkárov vo Zvolene: Ktoré autá sa v meste kradnú najviac?

Boj polície s autičkármi pokračuje. Len do dnešného dňa zmizlo z našich parkovísk sedem áut, z ktorých sa polícii podarilo objasniť dva prípady. Dlhoprstí majú najväčší zálusk na známu značku vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Akcie autičkárov vo Zvolene: Ktoré autá sa v meste kradnú najviac?
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej bolo v roku 2013 bolo v okrese Zvolen ukradnutých 25 áut. Policajti z toho objasnili 6 krádeží. „Najčastejšie sa kradli vozidlá Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Passat, Bora, Golf, Audi A4, BMW,“ doplnila Faltániová. Doposiaľ v tomto roku zmizlo z našich parkovísk už 7 áut. Policajti objasnili zatiaľ dve krádeže.

Vo väčšom meste, akým je aj Zvolen policajtom sťažuje prácu a komplikuje pátranie po ukradnutých autách viacero faktorov. „Medzi ne patria anonymita veľkého mesta, dlhý časový úsek od spáchania po nahlásenie (odstavené auto večer, ráno nahlásené odcudzenie) neostávajú stopy, absencia svedkov a kamerových systémov,“ objasnila Faltániová a pokračovala, „Ďalej je to aj nevšímavosť. Veľa krádeží sú fingované podvody na získanie poistného plnenia, alebo zbavenie sa nevýhodného lízingu.“

Ako ďalej uviedla krajská policajná hovorkyňa, tak majitelia motorových vozidiel nezabezpečujú vozidlá proti odcudzeniu, spoliehajú sa na výrobné zabezpečovacie zariadenia. Krádeže páchajú skupiny, ktoré majú zabezpečené úkryty, nástroje na zmenu identity auta a falšovanie dokladov od vozidla.

Mária Faltániová sa nám vyjadrila aj k opatreniam, ktoré prijali policajti proti týmto krádežiam. „Vykonávame opatrenia na úseku hliadkovej a obchádzkovej, dopravnej služby, vykonávame operatívno-pátraciu činnosť,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM