Eva Drugdová Kultúra

Akcie vo Zvolene ako na dlani. Víkendový PREHĽAD toho naj, čo sa chystá v meste

Ešte nemáte plány na víkend? Potom vám pomôže náš šikovný ťahák. Vyberte si z TOP 10 akcií na voľní dni!

Ilustračný obrázok k článku Akcie vo Zvolene ako na dlani. Víkendový PREHĽAD toho naj, čo sa chystá v meste
15
Galéria
Foto: Nicole Regecová

Lesnícke dni

21. apríla 2017, Nám. SNP

V piatok sa na zvolenskom námestí uskutoční už jedenásty ročník Lesníckych dní, na ktorom verejnosť čaká zaujímavý program, ako napríklad Pod krídlami dravcov, Signály trubačov a nebudú chýbať ani tvorivé dielne, sokoliari, fujaristi, lukostreľba či ochutnávka bylinkových čajov. Vyvrcholením programu bude skupina Polemic.

Zámocká hudobná jar

21. a 22. apríla 2017 o 19.00, Kráľovská sieň Zvolenského zámku

V piatok a v sobotu sa bude konať 14. ročník Zámockej hudobnej jari, ktorá predstavuje prehliadku klasickej hudby. Tento rok budú súčasťou podujatia dva koncerty, pričom v piatok sa vám predstaví Žilinské sláčikové kvarteto Donau MonArchi a v sobotu Peter Breiner, ktorý Vás bude celý večer sprevádzať hrou na klavír.

GUČA večer: filmová dráma Baba z ľadu

21. apríla 2017 o 19.00, kultúrny dom Zvolenská Slatina

Festival GUČA umenia, ktorý sa snaží priniesť do vidieckeho regiónu nový pohľad na umenie, vám ponúkne filmovú drámu Baba z ľadu. Predstavia sa v nej aj Zuzana Kronerová Daniel Vízek a Pavel Nový.

Čistenie brehov Hrona, Borovej Hory a sídliska Západ

22. apríla o 8.00 a 9.00

Pri príležitosti Dňa Zeme prebehne v sobotu na troch rôznych miestach spoločné čistenie. Do veľkého upratovania sa môže zapojiť každý, kto chce skrášliť svoje okolie. Čistenie brehov Hrona sa začne o 8.00 a dobrovoľníci sa stretnú pri červenom medokýši. Upratovanie Borovej Hory a sídliska Západ začne v rovnaký deň o 9.00 a s organizátormi sa môžete stretnúť na sídlisku Západ pri Občianskom centre OKO a na Borovej Hore pri jazierku.

Drevák race

22. apríla o 9.00, Pustý hrad

Tento týždeň sa zrejme nesie v znamení behu. V sobotu vás totiž čaká vytrvalostný beh prírodným terénom s prekážkami. Preteky sa začínajú a končia pri zimnom štadióne a 8 km dlhá trasa povedie od zimného štadióna cez blízky les a okolo Pustého hradu.

Otvorenie cyklosezóny

22. apríla od 10.00 do 12.00, Námestie SNP, Park Ľ. Štúra

Na Deň Zeme mesto otvára cyklosezónu a pri príležitosti konania kampane „Do práce na bicykli“ sprístupní cyklistom námestie, a to do 11.6.2017. Na podujatí nebudú chýbať súťaže pre deti, jazda zručnosti, preteky na odrážadlách, dopravné ihrisko, ale aj tvorivé dielne a ekošoférovanie.

MFK Zvolen – MŠK Žilina B

22. apríla o 16.30, ihrisko MFK Zvolen

Sobota sa bude niesť aj v znamení futbalu. Športoví nadšenci sa môžu tešiť na zápas MFK Zvolen a MŠK Žilina B.

Cuky a Luky autogramiáda

22. apríla o 17.00, Europa Zvolen

Fanúšikovia Cuky a Luky musia určite navštíviť autogramiádu. Predstaviteľky obľúbenej dvojice Petra Polnišová a Zuzana Šebová uvedú osobne nový film v Kine Star 2.

Svetová klubová výstava slovenských kopovov

23. apríla 2014 o 8.00, Námestie SNP

Milovníci psíkov si v nedeľu na Námestí SNP môžu pozrieť krásavcov, ktorým sa bude udeľovať aj titul Svetový klubový víťaz.

Baby šéf

23. apríla o 16.10 a 16.55, Kino Star, Europa Zvolen

Rodičia s deťmi si nenechajú ujsť rodinnú animovanú komédiu Baby šéf, ktorá pochádza od režiséra filmu Madagaskar Toma McGratha. Zoznámite sa so zvláštnym bábätkom, ktoré sa správa ako tajný agent, nosí oblek, hovorí hrubým hlasom a pobaví vás množstvom vtipov.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM