Stanislav Černák Rôzne

Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Zvolenčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta

Obdobie dovoleniek, pohody pri vode, výletov, turistiky, festivalov a oddychu sa nám pomaly blíži. Spýtali sme sa preto známych Zvolenčanov, ako budú tráviť svoje prázdniny oni.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Zvolenčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta
Zdroj: TASR

Zvedaví sme boli na dovolenky viacerých. So svojimi plánmi sa s nami podelila zvolenská primátorka, poslanci a jeden známy hokejista.

Primátorka už dovolenkovala

Zvolenská primátorka Lenka Balkovičová prezradila pre náš portál, že dovolenku už absolvovala v júni. „Najskôr som bola týždeň v teple pri mori a teraz koncom júna sme boli aj s deťmi na Lipne v Českej republike. Na prvej dovolenke sme odolávali 40-stupňovým horúčavám, Lipno nás zasa privítalo 12-stupňovou zimou a dažďom, takže z extrému do extrému,“ povedala nám s úsmevom a pokračovala, „Dôležité je, že som si oddýchla a som plná energie do ďalšej práce.“

Mnoho ľudí má aj svoju vysnívanú dovolenku. Aká je v prípade prvej dámy Zvolena? „Moja vysnívaná dovolenka nie je ani o peniazoch, ani o atraktívnych krajinách. Je to hlavne o ľuďoch, s ktorými dovolenkujem. Ideálom je celá moja široká rodina. Vlani sme si takto veľmi užili pobyt v Zuberci, fandili sme a tešili sa z výborného umiestnenia synovca na triatlone Oravaman. Bonusom nám bolo veľa čučoriedok a húb.“

Viceprimátor pravdepodobne do Turecka

Pravá ruka primátorky, jej zástupca a poslanec Jaroslav Stehlík bude zrejme dovolenkovať s rodinou mimo Slovenska. „Dovolenku ešte zabookovanú nemáme, ale pravdepodobne pôjdeme s rodinou do Turecka,“ prezradil viceprimátor Zvolena. Jaroslav Stehlík má jasno aj ohľadom vysnívanej dovolenky. „No tak to viem presne. S dobrou partiou len tak po krajine na bicykloch. Napríklad po Jakubovej ceste do Santiaga de Compostela.“

Aké sú plány u Juríkovcov?

V rodine hokejistu Lukáša Juríka dovolenku pri mori neplánujú. „K moru nejdem, lebo malý má len 6 mesiacov, tak sme zvolili Tatry a čerstvý vzduch,“ povedal o svojich dovolenkových plánoch pre Zvolen24 úspešný hokejista. A ako je na tom práve Lukáš s vysnívanou dovolenkou? „Vysnívaná, ani neviem, že kde by mala byť, možno Bali, Bora Bora, Maurícius alebo niečo na ten štýl. Najdôležitejšie je nech je celá rodinka pokope, je pekné počasie, čisté more a biely piesok,“ zakončil s úsmevom.

Drozdík má už jednu za sebou a ďalšia ho ešte čaká

Zvolenský poslanec a člen mestskej rady Peter Drozdík už má počas tohto leta krátku dovolenku za sebou. Presnejšie cyklodovolenku, ako nám ochotne povedal, minulý týždeň bol na pár dní v Dolomitoch. „V júli pôjdem s manželkou, švagrinou a jej priateľom do našej obľúbenej lokality v Chorvátsku, ďalej absolvujem cyklotrip s priateľmi-cyklistami. August budeme venovať príprave a organizovaniu dvoch športových akcií vo Zvolene,“ dopnil.

Ako sám o sebe povedal Peter Drozdík nie je typom človeka, ktorý by dokázal nič nerobiť, tak jeho vysnívaná dovolenka je aktívna spojená so športom a poznávaním. „Budem rád, ak sa mi niekedy podarí prejsť sever Európy a pobaltské krajiny na bicykli,“ netajil svoje plány.

Družbacký už 9. krát v Turecku

Bývalého viceprimátora a súčasného nielen mestského, ale aj krajského poslanca Juraja Družbackého sme zastihli práve počas voľných chvíľ ďaleko od našich hraníc. „Dovolenku zažívam práve teraz. Už 9. krát sme s rodinou a priateľmi v Turecku, dá sa povedať, že už aj celkom dobre hovorím po turecky, tak si to tu užívame,“ povedal so smiechom.

Družbacký má zaujímavé predstavy o vysnívanej dovolenke. „Je to napríklad čas, ktorý trávim s rodinou doma na dvore pri dobrej grilovačke, keď k nám prídu chlapci z kapely aj s partnerkami a spolu si zahráme dobré rockové pesničky,“ dodal.

U Orsága dovolenka v lete nehrozí

V prípade člena mestskej rady a poslanca Róberta Orsága dovolenka v lete nehrozí. „V lete sa hlavne venujem práci v športovom areáli Orlík. Trochu voľna si doprajem až na jeseň,“ vysvetlil nám a pokračoval, „Na skutočnej letnej dovolenke som nebol už skutočne dlho. Sú to už roky…“ Orság nám bez okolkov nastolil aj jeho predstavu o vysnívanej dovolenke. „Leňošenie na pláži a hlavne veľa spánku, lebo ten mi najviac chýba.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM