Stanislav Černák Rôzne

Aktuálne foto zo zvolenských trhov: Námestie je plné ľudí a jarmočníkov

Tradičné zvolenské trhy začali už dnes ráno a potrvajú do zajtrajšieho večera. Medzi stánky sme dnes zavítali aj my s našim fotoaparátom.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne foto zo zvolenských trhov: Námestie je plné ľudí a jarmočníkov
Foto: Stanislav Černák

Davy ľudí, rozmanité vône, lákadlá a lakoty, remeslá a ich majstri, ale aj kopa ďalších špecialít a zaujímavostí. Slniečko je síce vysoko na oblohe, no už pomaly, ale isto je čoraz zubatejšie. Chladnejšie počasie však neodrádza od návštevy jarmokov množstvo návštevníkov. „Je chladnejšie, ale vôbec mi to neprekáža. Poprechádzam sa pomedzi stánky a hádam aj niečo nakúpim,“ povedala s úsmevom pani Marta.

Niekoho láka občerstvenie, iného zas sortiment

Boli sme zvedavý, čo najviac láka ľudí na tohtoročnom jarmoku. „V podstate nič konkrétne. Poprechádzam sa medzi stánkami, už teraz viem, že nič nekúpim. Po práci pôjdem domov a večer vybehnem s partiou na klobásku, burčiak a pivko,“ netajil Zvolenčan Vladimír.

Niektorí majú jarmoky naozaj radi, iní ich zas napríklad vôbec nemusia. „Mám rada jarmoky. Už som kúpila záclony a určite ešte niečo kúpim do domácnosti. Pôjdem sa pozrieť aj na ľudové remeslá a nenechám si ujsť ani kultúrny program,“ zdôverila sa nám jarmoková nadšenkyňa Darina.

Nezabudnite si pozireť aj našu fotogalériu z prebiehajúceho jarmoku. A keď sme spomínali opak, veruže pri našej otázke, čo najviac ľudí láka na jarmoku, prišla aj negatívna odpoveď. „Absolútne nič. Musím tadiaľto prejsť na autobus. Nevidím v tom zmysel, všade je veľa ľudí, tovar tiež nie je až taký kvalitný a navyše je veľmi predražený, jednoducho strata času,“ prezradil mladík, ktorý nechcel byť menovaný. Nuž názorov na jesenné trhy je naozaj viacero, prevládajú však tie pozitívne. „Je to tu super, popzeráme stánky a už sa večer teším na kolotoče,“ tešila sa mladá študentka Lucia.

Kšeft majú aj krčmári

Svoj kšeft majú okrem jarmočníkov aj zvolenskí krčmári, ktorí ešte nezatvorili terasy. „Vonku je síce zima, ale ľudia sa z času na čas zastavia a chvíľu posedia pri nejakom nápoji. Nám je síce zima, ale už to nejako vydržíme,“ povedala sympatická čašníčka na jednej zo zvolenských terás.

A ako jarmok vnímajú predávajúci? „Na zvolenský jarmok vždy rád chodievam predávať. Sú tu príjemní ľudia a je tu dobrá atmosféra. Určite ostanem aj tento rok na celý jarmok,“ povedal predavač Pavol.

Aktuálne foto zo zvolenských trhov: Námestie je plné ľudí a jarmočníkov
14
Galéria
Foto: Stanislav Černák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM