Jozef Sliacky Rôzne

Aký bude prvý krok nového primátora?

Šestica kandidátov na primátora Zvolena dostala aj otázku, aký bude ich prvý krok v prípade, že im voliči dajú dôveru.

Podľa Miroslava Gálika „mesto nie je zle nastavené, pracujú tu odborníci“. Zmenu by potrebovali Zvolenské noviny a Infolisty, keďže obe médiá prezentujúce mesto sú dotované z mestských peňazí. „Viem si predstaviť zlúčenie niektorých odborov,“ dodal Miroslav Gálik.

Juraj Pilát by sa v prvých chvíľach v kresle primátora potreboval zorientovať v toku peňazí. Takisto by potreboval nejaký čas, aby spoznal prácu jednotlivých odborov i jednotlivých úradníkov, ako aj fungovanie nového zastupiteľstva, čo bude vychádzať z jeho zloženia a s ktorým je spolupráca primátora nevyhnutná.

Mária Fiľová by prešla všetky rozpracované projekty a úlohy a tie, ktoré sú podľa jej názoru dobré, by sa snažila dotiahnuť do konca. Má však aj svoj vlastný program, ktorý bude chcieť uviesť do života. Aj podľa jej názoru veľa závisí od zloženia nového mestského zastupiteľstva.

Miroslav Kusein už dobre vie, do čoho ide, keďže je na čele Zvolena už šesť rokov. „Moje dvere budú otvorené pre všetkých,“ povedal. „Mám dobrý tím, o ktorý sa môžem oprieť, verím, že bude aj dobrý poslanecký zbor. Mojou prioritou je priamy ťah na bránku,“ dodal a pripomenul svoje volebné heslo „Moja cesta – rozvoj mesta“, pričom chce hľadať nové možnosti, nové perspektívy.

Lenka Balkovičová by po príchode do úradu v prvom rade prehodnotila doterajšie zmluvy, aby mala prehľad o tom, ako je mesto zaviazané. Sústredila by sa na krátkodobé programy, na hľadanie rezerv a na ich zakomponovanie do rozpočtu mesta na budúci rok.

Jozef Pinka by si v prvom rade pozval nových poslancov mestského zastupiteľstva, aby spoznal ich názory, podľa možnosti by sa ich snažil zjednotiť. Samozrejmá by bola jeho snaha vychádzať v ústrety všetkým občanom Zvolena.

Na snímke zľava Jozef Pinka, Miroslav Gálik, Juraj Pilát, Mária Fiľová, Miroslav Kusein a Lenka Balkovičová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM