Stanislav Černák Rôzne

ANKETA: Chystajú sa Zvolenčania voliť poslancov do Európskeho parlamentu?

Už túto sobotu sa konajú voľby do Európskeho parlamentu. Vyrazili sme preto do ulíc Zvolena, kde sme sa vás pýtali, či sa chystáte ísť voliť. Názory boli rôzne...

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Chystajú sa Zvolenčania voliť poslancov do Európskeho parlamentu?
Zdroj: Webnoviny.sk

V uliciach Zvolena sme niektorým z vás položili otázku, či pôjdete v sobotu k volebným urnám a budete voliť slovenských zástupcov do Európskeho parlamentu:

Jozef Petka (32), finančník a tréner

Samozrejme, idem voliť. Únia rozhoduje o smerovaní kontinentu, ako i o tom, kam bude smerovať Slovensko, keďže sa absolútna väčšina podkladov k legislatíve sa prijíma najmä v Bruseli. Voliť však ide predovšetkým preto, aby Slovensko nebolo len „podriadeným a druhoradým“ členom, ale rovnocenným partnerom v dobrovoľnom zväzku štátov…

Katarína Kosorínová (24), vojačka

Idem voliť, voliť treba, ale je ťažké vybrať si spomedzi týchto „slávnych“ kandidátov …

Jozef Haluška, hudobník

Veruže neviem ešte, či pôjdem voliť.

Zuzana (57), živnostníčka

Nie, nejdem voliť. Nepoznám nikoho z kandidátov zo Zvolena, okrem Maňku, a vlastne ma to ani nezaujíma. Tento rok je veľa volieb a človek je z toho už unavený.

Martina (25), študentka

Voliť pôjdem, keďže som aj členka jednej z volebných komisií vo Zvolene. Ale samozrejme, nebudem voliť len preto. Chcem, aby sa žilo lepšie v tejto krajine a chcem, aby nás zastupovali v Bruseli inteligentní ľudia, ktorí budú myslieť na náš štát a nie na naplnenie svojich vreciek.

Stanislav (31), podnikateľ

Voliť chodievam stále, ale teraz nemám vôbec chuť ísť voliť. Sú to tretie voľby v priebehu polroka, nebaví ma to. Dôležitejšie budú z môjho pohľadu komunálne voľby. A v podstate z tých ľudí, ktorí kandidujú, ani nemám koho…

Michal Kvetan (33), informatik

Nie nepôjdem voliť vzhľadom nato, že som pracovne vyťažený. A sobotu si viem inak predstaviť ako voľbou nejakých politikov do EÚ.

Edita (72), dôchodkyňa

Hmm… Som už na dôchodku a aj keď som si pozrela kandidátov, rozhodla som sa, že nepôjdem voliť. Je to moja slobodná voľba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM