Monika Obrtalová Kultúra

Architektúra Slovenska sa predstaví v Banskej Bystrici

Poprední fotografi slovenskej architektúry budú v Stredoslovenskej galérii v Banskej Bystrici vystavovať svoje fotografie. Tematicky sa zamerajú na slovenskú architektúru pred a po roku 1989.

Výstavu Architektúra Slovenska pred a po roku 1989 pripravili Spolok architektov Slovenska spolu s Vysokou školou výtvarných umení v Bratislave a s Banskobystrický samosprávny kraj. Výstava bude otvorená vernisážou 23. marca v Stredoslovenskej galérii o 17-tej hodine.

Záštitu nad výstavou prevzal prezident Spolku architektov Slovenska Jan Bahna. Výstava bude rozdelená na dva samostatné projekty. Prvý projekt sa nazýva Architektúra Bratislavy 1957–77 a predstaví sa v spoločnom obrazovom bloku popredných fotografov slovenskej architektúry Ľuba Stacha a Tibora Škandíka, ktorá zahŕňa realizácie takmer 50-tich architektov. Druhý projekt – Súčasná slovenská architektúra v rokoch 1997 až 2009, zobrazuje diela novej architektúry v neopakovateľnom videní Ľubomíra Stacha. Výstava fotografií potrvá až do 8.mája.

ddk foto: asb.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM