Stanislav Černák Kultúra

Atmosféra exotickej Kuby v neďalekej Babinej? To nie je žart... Veď čítajte!

Ďaleká a exotická Kuba v neďalekej Babinej? Nie, žart to nie je. V tejto dedinke sa totiž uskutoční veľmi zaujímavá akcia. Veď čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Atmosféra exotickej Kuby v neďalekej Babinej? To nie je žart... Veď čítajte!
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvý kubánsko-slovenský festival, na ktorom sa predstavia ľudoví umelci a remeselníci z ďalekej Kuby, sa uskutoční v nedeľu 5. októbra v obci Babiná v okrese Zvolen. Pripravil ho zvolenský klub Spoločnosti priateľov Kuby na Slovensku v spolupráci s kubánskym veľvyslanectvom a obcou Babiná.

Festival má motto „Nehľadajme to, čo nás rozdeľuje, ale objavujme, nachádzajme a zveľaďujme to, čo nás spája“. Zúčastní sa na ňom aj veľvyslankyňa Kuby na Slovensku Loipa Sanchézová Lorenzová, ktorá v obci bola už na jar tohto roku a počas tejto návštevy vznikla aj myšlienka zorganizovať takýto festival.

Okrem remesiel bude súčasťou festivalu aj kultúrny program, v rámci ktorého sa predstavia domáce folklórne súbory a kubánska skupina Los Cumbaňcheros.

Zaujímavosťou bude ručná výroba tradičných cigár, ktorú príde na Slovensko odprezentovať kubánsky majster tohto remesla. Variť sa bude tradičné kubánske jedlo lomo de cerdo, ktoré pozostáva z bravčového mäsa, ryže, fazule a šalátu. Miešať sa bude aj na Slovensku známy nápoj cuba libre – kubánsky rum s kolou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM