Jana Mlynarova Rôzne

Banskobystrickú radnicu navštívil zlodej

Polícia pátra po zatiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa pravdepodobne v noci nadnes vlámal do kancelárie banskobystrického primátora Ivana Saktora.

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Banskej Bystrici Petra Vašková, zlodej tam z ohňovzdornej skrinky odcudzil 55.000 eur (1,66 milióna Sk).
Dodala, že peniaze nepatrili mestu, ale primátorovi. Viac informácií kvôli vyšetrovaniu prípadu polícia neposkytuje. Páchateľovi pre výšku škody, ktorú spôsobil, hrozí až desaťročný nepodmienečný trest.
„Vzhľadom na udalosť, ktorá sa odohrala v budove Mestského úradu v Banskej Bystrici, jeho prednosta okamžite prijal zintenzívnené opatrenia organizačno-technického charakteru. Zároveň aj kroky smerujúce k zvýšenej ochrane objektu s cieľom eliminovať v budúcnosti podobné situácie. Objekt bol a je doteraz štandardne chránený kamerovým systémom a istou súkromnou bezpečnostnou službou. Keďže prípad vyšetruje polícia, nebudeme sa k nemu zatiaľ viac vyjadrovať,“ uviedla vo svojom stanovisku hovorkyňa banskobystrického primátora Monika Pastuchová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM