Jakub Forgács Správy

Banskobystrický kraj potrápi počasie: KDE všade už platia výstrahy 2. stupňa?

Najbližšie dni môžu byť poriadne horúce. Meteorológovia vydali výstrahy takmer pre všetky okresy Banskobystrického kraja.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický kraj potrápi počasie: KDE všade už platia výstrahy 2. stupňa?
Zdroj: TASR/Michal Svítok

V stredu (7. 7.) a vo štvrtok (8. 7.) popoludní čakajú Slovensko opäť horúčavy, teploty sa môžu na juhozápade Slovenska ojedinele vyšplhať v stredu na 35 a vo štvrtok až na 38 stupňov Celzia. Jediný okres, ktorý v Banskobystrickom kraji nemá žiadnu výstrahu, je Brezno.

Výstrahy 2. stupňa

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe informuje o výstrahe druhého stupňa pred vysokými teplotami. Platí aj pre niektoré okresy Banskobystrického kraja, a to v stredu a štvrtok od 14.00 do 18.00 hod.

Výstraha 2. stupňa sa týka okresov Lučenec, Krupina a Veľký Krtíš a vo štvrtok sa k nim pridajú aj okresy Revúca a Rimavská Sobota.

Ďalšie aktuálne správy

Takmer v celom kraji

Pre viaceré okresy Banskobystrického kraja platí v stredu od 13.00 (vo štvrtok od 14.00 hod.) do 18.00 hod. aj výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami.

V okresoch Banská Štiavnica, Detva, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Zvolen, Žarnovica a Žiar nad Hronom sa v stredu očakávajú teploty v rozpätí 33 až 34 stupňov Celzia. Vo štvrtok sa výstraha týka už aj okresu Banská Bystrica.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornili meteorológovia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

V OBRAZOCH: Horúčavy, vysoké teploty, teplo
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM