Stanislav Černák Hokej

Zvolen bojuje o majstrovský titul: Hneď od začiatku víťazne!

Pred Zvolenčanmi je už za cestou k druhému majstrovskému titulu v histórii iba jeden súper – Košice. Prvý dramatický zápas rozhodli Bryndziari až po samostatných nájazdoch a ujali sa tak vedenia v sérii 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Zvolen bojuje o majstrovský titul: Hneď od začiatku víťazne!
Zdroj: TASR

Úvodná tretina finálového vyvrchlenia play off nepriniesla žiadne výnimočné momenty. Obe mužstvá hrali presne to, čo sa od nich aj očakávalo. Nepadol žiaden pekný, ba ani náhodný gól a obaja brankári, aj keď museli čeliť viacerým strelám, s ľadovým pokojom vyriešili všetky spletité situácie. Oveľa viac v strehu bol Hylák v košickej bránke, keď najskôr vychytal zopár nádejných pukov prameniacich zo zvolenského tlaku. Až potom sa hosťujúci Marcinko z uhla dostal k strele, brankár Šimko si však spoľahlivo postrážil žŕdku. Hylák uplatnil postreh aj v 7. min, Podkonický sa ho márne snažil prekvapiť, a potom sa poriadne zapotil. Od 9. min Zvolenčania hrali dokopy 90 sekúnd v početnej prevahe o dvoch hráčov, našli však v sebe málo pokoja a jedine Kalla z ostrého uhla netrafil prázdnu medzeru pri pravej žŕdke.

Prostredná časť taktiež bez gólu

Druhá tretina vyznela na šance jasne v prospech Zvolena. Po 40 sekundách sa v oslabení nevydaril Podkonickému samostatný nájazd, snažiac sa trafiť medzi betóny Hyláka. Akoby zaklial šťastenu, pretože odvtedy minimálne tri akcie si pýtali streliť gól. V 27. min v presilovke Škvaridlova strela v ideálnom postavení nenašla správny smer, o štyri minúty neskôr Škvaridlo naservíroval puk L. Juríkovi, ktorý Hyláka, tak ako v 40. min zblízka Podkonický. Košičania ťahali za kratší koniec, pôsobili nesmelo, prvoradé bola u nich defenzíva a dve príležitosti Mlynaroviča a Jenčíka zapôsobili ako jarný vetrík na zvädnuté kvetinky.

Zápas rozhodli až nájazdy

Tretia dvadsaťminútovka vyvolávala dohady, kto prvý rozvlní sieť a odstráni absolútne suchoty. Pokúšal sa o to najskôr Spilar, na druhej strane L. Jurík s nevyužitým Škvaridlom v prečíslení. Postupom času bolo zrejmé, že to bude zápas o jednom – dvoch gólov a dočkali sa ho najskôr Košičania. V 47. min po krásnej akcii, nahrávke pred bránku Matisa a nakorčuľovaní strelca Mlynaroviča. Zvolenčania vyrovnali v 52. min, keď strelu švihom Čierneho od modrej tečoval P. Zuzin. V presilovke sa ocitol v 55. min v šanci Pašek, Šimko perfektne zasiahol.

Zápas tak vyústil do predĺženia, v ktorom gól nepadol a na rad tak museli prísť samostatné nájazdy. Ten rozhodujúci premenil v druhej sérii domáci Kamil Brabenec a hráči HKM sa tak ujali vednia v sérii 1:0.

HKM Zvolen – HC Košice 2:1 sn (0:0, 0:0, 1:1, –0:0, 1:0) Góly: 52. P. Zuzin (Čierny), rozh. sam. nájazd Brabenec – 47. Mlynarovič (Matis, Svitana). Rozhodcovia Kubuš, Jonák – Gajan, M. Korba, vylúčení 5:5, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 5286 divákov. Stav série 1:0

Hlasy trénerov

Peter Mikula, tréner Zvolena: „Mali sme aj šance rozhodnúť zápas v prvých 60 minútach, bola to zbytočná dráma. Košice sme dostali pod tlak, ale slabina bola, že sme nepremieňali šance. Budeme chcieť vyhrať aj zajtra, uvidíme, čo na to súper."

Milan Staš, tréner Košíc: „Bol to ťažký zápas z hľadiska defenzívy, dokázali nás dostať pod tlak. Urobili sme individuálnu chybu, po ktorej sme inkasovali. V nájazdoch sme už nemali šťastnú ruku, nepremenili sme ani jeden a preto sme prehrali. Vedeli sme, že to bude o bránení a výkonoch brankárov, tí dnes podali výborné výkony, nedarilo sa strelcom.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM