Katarína Reiterová Rôzne

Boj za vlak pokračuje: Petíciu podpísalo už 5 000 ľudí

Tisíce ľudí žiadajú zachovať vlakový spoj Banská Štiavnica - Hronská Dúbrava, čo dokazujú podpísaním sa na petíciu. Tú plánujú doručiť samotnému ministrovi Počiatkovi.

Viac ako 5000 ľudí podpísalo v priebehu necelého mesiaca petíciu za zachovanie osobnej železničnej dopravy na úseku Banská Štiavnica – Hronská Dúbrava. Cieľom petície je podľa jej autorov dať občanom možnosť vyjadriť sa v tejto veci a zároveň opätovne vyzdvihnúť argumenty a navrhované riešenia, ktoré neboli podľa nich dostatočne vypočuté pri rozhodovaní o zrušení.

„Iniciatívu možno svojím podpisom podporiť buď elektronicky, alebo priamo na petičnom hárku do 9. septembra. Všetky podpisy budú následne doručené ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Jánovi Počiatkovi (Smer-SD),“ uviedla jedna zo zostavovateliek petície Jana Kuzmová.

Podľa nej Počiatek doposiaľ nevyužil všetky dostupné opatrenia na zefektívnenie prevádzky na danom úseku trate. Považuje preto za neprípustné osobnú dopravu na trati zrušiť bez predchádzajúcej snahy o jej revitalizáciu a ekonomické zefektívnenie. **„Zároveň tiež zaznieva výzva k zverejneniu podkladovej analýzy Výskumného ústavu dopravného, na základe ktorej toto rozhodnutie prijal a k úplnému a objektívnemu informovaniu verejnosti o skutočnom využití trate a nákladoch na jej údržbu,“ **dodala Kuzmová.

Žiar24/tasr

[color=#cc0000]­[size=14]Súvi­siace články[/color] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.140296_KO­MENTAR:-Rusenie-vlaku-----a-strat-mladeze]KOMENTÁR: Rušenie vlaku … a strať mládeže[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.140945_KO­MENTAR:-Ako-zacinala-a-ako-skonci-Trat-mladeze]KOMENTÁR: Ako začínala a ako skončí Trať mládeže[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM