Jakub Forgács Správy

Boli svedkami nehody pri Zvolene a hneď konali... Vojenskí policajti si vyslúžili ocenenia od ministra

Ich šľachetný čin nezostal bez povšimnutia. Pri návrate z cvičenia z Lešti sa deviati príslušníci Vojenskej polície zachovali ako skutoční profesionáli. Na mieste nehody neďaleko Zvolena poskytli zraneným prvú pomoc. Pozrite, ako prebiehal ich zásah!

Ilustračný obrázok k článku Boli svedkami nehody pri Zvolene a hneď konali... Vojenskí policajti si vyslúžili ocenenia od ministra
Zdroj: TASR

Za promptný, príkladný a odborný zásah pri dopravnej nehode a zabezpečenie miesta činu do príchodu členov Integrovaného záchranného systému ocenil dnes minister obrany Peter Gajdoš deviatich príslušníkov Vojenskej polície. Tí sa práve vracali z cvičenia Ochranca 2016 v Lešti, keď sa na ceste v smere od Zvolena na Krupinu stali svedkami dopravnej nehody. „Zareagovali skutočne ako profesionálni vojaci, odborníci, ktorí si zachovali chladnú hlavu a poskytli prvú pomoc. Som na nich skutočne hrdý,“ uviedol minister.

Za osobitné zásluhy a zabezpečenie miesta nehody do príchodu záchranných zložiek bola dvom príslušníkom Vojenskej polície udelená Pamätná medaila ministra obrany 3. stupňa. Toto ocenenie si z rúk ministra prevzal Juraj Antol a zdravotník Ján Fedorko. Zvyšných sedem dostalo ďakovné listy ministra obrany. Ako v tejto súvislosti uviedol riaditeľ Vojenskej polície Milan Hamar, všetci z nich si zaslúžia morálne poďakovanie, za pomoc ľuďom, zručnosti a vycvičenosť, ktoré na mieste činu vynaložili.

„Po príchode na miesto činu sme poskytli prednemocničnú prvú pomoc zraneným osobám. Vytiahli sme ich z vozidiel, vykonali sme protišokové opatrenia, ošetrili tržné rany na nohách a rukách. Osoby sme dali na nosidlá, použili izolačnú fóliu a čakali na príchod členov Integrovaného záchranného systému,“ priblížil zásah ocenený Ján Fedorko. Podľa ďalšieho oceneného to určite nie je jednoduchá práca, človeka v prvom rade musí baviť. „Cvičenie je cvičenie a reál je reál. Cvičenia sú naplánované a v reáli to vypáli, ako to vypáli,“ doplnil Štefan Tršo.

Predmetná dopravná nehoda sa stala 6. apríla podvečer. Počas jazdy na ceste v smere od Zvolena na Krupinu nedodržal vodič Mazdy (30) bezpečnú vzdialenosť a narazil do vozidla Peugeot Boxer, ktoré išlo pred ním. Peugeot v tom čase odbočoval doľava, teda mimo cesty a náraz ho prevrátil na pravý bok. Mazda po náraze pokračovala v jazde po parkovisku vľavo od cesty, kde narazila do zadnej časti návesu kamióna. Vodič Mazdy utrpel ľahšie zranenia. Celková škoda na vozidlách bola odhadnutá na približne 13 500 eur. Okrem toho poškodený vodič Bogeru nafúkal 0,83 promile, za čo mu bola uložená bloková pokuta 650 eur.

Čítajte tiež:

Nové INFO o nehode pri Zvolene: Prevráteným peugeotom to neskončilo, nasledoval náraz do návesu!

Zmení sa pešia zóna aj na cyklistickú? Polemika vo Zvolene sa stupňuje s príchodom jari

Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Zvolen

FOTO: Minister ocenil krásny čin vojenských policajtov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM