Stanislav Černák Šport

Burácajúce autá a majstri volantu: Ostrá Lúka zažije ďalšie preteky do vrchu

Blížiaci sa víkend bude v znamení rýchlych áut a burácajúcich motorov. Na Ostrolúckom kopci sa uskutoční už 14. ročník medzinárodných majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu.

Ilustračný obrázok k článku Burácajúce autá a majstri volantu: Ostrá Lúka zažije ďalšie preteky do vrchu
Foto: Stanislav Černák

Na obľúbenej trati Budča-Ostrá Lúka si to medzi sebou o najrýchlejšie časy a posledné body sezóny rozdajú majstri volantu. Špecifikom týchto pretekov je to, že jazdci budú bojovať práve o posledné body do seriálu Majstrovstiev Slovenska, pretože Ostrolúcky kopec sa jazdí ako záverečný v kalendári pretekov automobilov do vrchu v roku 2014. To znamená, že práve neďaleko Zvolena budete môcť vidieť ostré súboje s časom o dôležité body do celkového hodnotenia. Vo viacerých kategóriách sa bude rozhodovať o majstroch Slovenska pre tento rok!

Profil trate

Na túto trať sa radi vracajú všetci pretekári, pretože patrí medzi tie kratšie a rýchlejšie. Trať je atraktívna aj pre fanúšikov, pretože sa na jazdcov môžu pozerať v každej zákrute. Z roka na rok ich na tomto podujatí len a len pribúda. Celková dĺžka trate je 2650 metrov, ktorej prevýšenie je 160 metrov. Priemerné stúpanie je 6,4 %. Šírka trate je 6 metrov, v zákrutách dosahuje až 8 metrov.

Program

Na kvalitné výkony sa môžete tešiť aj počas tohto víkendu (13. – 14.9.2014). V sobotu sa začína už o 8:00, kedy je na programe 1. meraný tréning, druhý začína potom o 11:00. Prvá súťažná jazda sa začína o 13:00, druhá o 15:00. V nedeľu sa bude jazdiť už o úplne posledné body do seriálu Majstrovstiev Slovenska. Tréningy sú naplánované na 8:30 a 11:00, preteky o 13:00 a 15:00. Vstupné na preteky sú 3 eurá pre dospelých a 0,50 € pre deti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM