Jakub Forgács Hokej

Bystričania pohoreli v pohronskom derby. Zvolenu stačili góly z prvej tretiny

Zápas, na ktorí sa fanúšikovia vždy nesmierne tešia! Bystrickí hokejisti vykorčuľovali pod Pustým hradom, kde čelili odvekému rivalovi zo Zvolena!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania pohoreli v pohronskom derby. Zvolenu stačili góly z prvej tretiny
9
Galéria
Zdroj: TASR

Víťazstvo potrebovali obe mužstvá ako soľ. Zhodne prehrali dva predchádzajúce zápasy, Zvolenčania dokonca s mladíkmi z dvadsiatky a potrebovali sa nutne v pohronskom derby rehabilitovať. ‚Barani‘ sa pozerali na svojho súpera z tabuľkového piedestálu a boli vysokými favoritmi, navyše predchádzajúce dva vzájomné zápasy v sezóne vyhrali. V treťom sa však po dvoch tretinách priblížili prehre.

Domácim dopomohla k vedeniu 2:0 trochu aj šťastena a chyby hosťujúcej obrany. V 17. min jednu z nich vyrobil Cebák a Klhůfek po vysunutí od Valentu prekonal po samostatnom nájazde Bacashihuu. Druhý gól padol po tlačenici pred bránkou, keď si puk po strele Zuzina našiel cestičku až za bránkovú čiaru. Hostia spočiatku viac zatlačili súpera, v 3. min trafil v presilovke Maione hornú žŕdku a Buc spálil o pár sekúnd neskôr veľkú príležitosť. Takých streleckých, aké sa pre Banskobystričanov v zápase naskytli, bolo požehnane, vedúce mužstvo sa však v súčasnosti trápi s koncovkou a na každý gól sa poriadne nadrie.

Zvolenčania si zjavne užívali za priaznivého stavu väúčšiu pohodu a nechýbalo veľa, aby pridali aj tretí gól, či už Zuzin v 23. min, Ďaloga v 29., alebo Krejčí v presilovke v 34. min. Štastie si domáci privlastnili aj pred vlastnou bránkou v 38. min vďaka pohotovosti Hraška, ktorý odpálil puk po strele Hickmotta z čiary a tento moment musel v konečnom dôsledku potvrdiť aj videorozhodca.

V tretej tretine L. Novák takmer pridal zblízka v 42. min ďalší gól, škoda len, že mu chýbal väčší prehľad a pokoj pri zakončení. Na druhej strane Surový v presilovke v 44. min nezužitkoval lepšie dokonalú streleckú parketu a výborný brankár Baroš si nepriestrelnosť udržal aj naďalej. Tlak hostí bol občas až zúfalý, no bez presnejšieho zakončenia, a presne takkto vystrelil aj voľný Matuškin v 52. min, keď napálil len do Baroša. Kontaktný gól, ktorý by zdramatizoval záver, nepadol ani pri obrovskej šanci Kafku. V 56. min minul puk pred úplne voľnou bránkou a aj toto zlyhanie napovedalo, ako veľmi sa ‚barani‘ strelecky trápili. Presne 2:17 min pred koncom si zvolili hostia hru bez brankára, no bez efektu.

HKM Zvolen – HC'05 B. Bystrica 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

  • Góly: 17. Klhůfek (Valenta, Hraško), 19. Zuzin (Puliš)
  • Rozhodcovia: Salonen (Fín.), P. Stano – M. Orolin, M. Korba
  • Vylúčení: 5:8
  • Presilovky: 0:0
  • V oslabení: 0:0
  • 2100 divákov

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Hokejový zápas Zvolena a Bystrice
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM