Martin Károly Iné športy

Careta Zvolen tretia v Stredoeurópskom pohári

V 50-metrovom bazéne banskobystrickej krytej plavárne Na Štiavničkách sa v sobotu 10. decembra uskutočnilo finále Stredoeurópskeho pohára mládeže (SPM) 2011 v plávaní s plutvami.

Organizátorom medzinárodných pretekov bol Klub vodných športov (KVŠ) Careta pri Technickej univerzite vo Zvolene. V prítomnosti riaditeľa pretekov Milana Hofbauera a jeho zástupcu Rudolfa Matejova slávnostne otvoril podujatie predseda komisie mládeže, športu a kultúry Mestského zastupiteľstva vo Zvolene Vladimír Bella, ktorý poprial všetkým športovcom, trénerom i organizátorom úspešný priebeh pretekov.

Na štartovné bloky sa potom postupne stavali plavci štyroch zúčastnených klubov: KVŠ Careta Zvolen, Nemo Zlín, Laguna Nový Jičín (oba Česko) a Nautilus Jasztrebie Zdrój (Poľsko). Finálové štvrté kolo 7. ročníka SPM bolo možnosťou vylepšiť si postavenie v doterajšom poradí. V každej vekovej kategórii boli u mužov i žien na programe po tri disciplíny plus štafety.

V silnej konkurencii sa nestratili ani zvolenskí plavci, ktorí si vyplávali 11 pódiových umiestnení. Úspešná bola najmä Klaudia Korviniová, ktorá v kategórii E0 získala zlato na 50m PP i 100m PP a pridala aj striebro na 50m BF. V rovnakej kategórii vyplávala Victoria Mináčová dve striebra na 50m PP a 100m PP, bronz pridala Soňa Malčeková na 50m BF a Jakub Pálka bol bronzový na 50m BF. V kategórii E bodovala na treťom mieste Barbora Pálková na 100m PP. V kategórii D získali po jednom striebre Zuzana Erteľová na 50m PP a Zuzana Hrašková na 400m PP. V kategórii C vyplával striebornú medailu Radoslav Košta na 50m BF. V kategórii D v štafete na 4×100m PP vylepšili dievčatá z Carety (Z. Erteľová, G. Michalčáková, Z. Nulíčková, Z. Hrašková) najlepší slovenský výkon časom 3:31.84. Juniorský reprezentant Slovenska Martin Andreánsky vytvoril v kategórii B na 100m PP časom 39,26 s nový najlepší slovenský výkon.

Plavci KVŠ Careta sa vo finálovom kole zviditeľnili aj v trojboji (súčet bodov zo všetkých troch disciplín). V kategórii E0 zvíťazila Klaudia Korviniová a Victoria Mináčová (E0) skončila tretia, v kategórii D bola tretia Zuzana Erteľová. V súťaži družstiev napokon vyhral finálové kolo Nautilus Jasztrebie Zdrój 1971 b, pred Lagunou Nový Jičín 1962 b, KVŠ Careta Zvolen 1705 b a Nemom Zlín 927 b. V celkovom poradí klubov obhájili prvenstvo plutvoví plavci z Laguny Nový Jičín 7859 b. Ďalšie poradie: 2. Nautilus Jasztrebie Zdrój 7358 b., 3. KVŠ Careta 6576 b., 4. Nemo Zlín 4506 b. V celkovom hodnotení jednotlivcov 7. ročníka SPM bola najúspešnejšou Zvolenčankou Klaudia Korviniová, ktorá zvíťazila v kategórii E0, Zuzana Hrašková skončila v kategórii D druhá a Victoria Mináčová v kategórii E0 tretia.

Myslím si, že sa nám podarilo zvládnuť organizáciu tohto významného podujatia a dosiahnuť aj pekné športové úspechy,“ povedal pre portál Zvolen24 riaditeľ pretekov a člen správnej rady KVŠ Careta Zvolen Milan Hofbauer. „A verím, že s podporu mesta i sponzorov bude mládež v našom klube dosahovať výborné výsledky v domácom i medzinárodnom meradle aj naďalej. Rok 2011 sa pomaly končí a my na jeho úspechy určite nadviažeme aj v roku budúcom. Množstvo prvenstiev našich mladých plavcov na slovenských i zahraničných súťažiach nás zaväzuje v tomto trende pokračovať.

Text, foto a video: Martin Mázor

Careta Zvolen tretia v Stredoeurópskom pohári
1
Galéria
caretta majtrovstva
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM