Stanislav Černák Šport

Careťáci úspešní v Bratislave: Zvolenskí plavci vybojovali až 6 medailí

Výprava jedenástich mladých plutvových plavcov z KVŠ Careta pri TU vo Zvolene vybojovala v Bratislave na pretekoch O pohár Iuventy tretie miesto.

Ilustračný obrázok k článku Careťáci úspešní v Bratislave: Zvolenskí plavci vybojovali až 6 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

Na základe získaných bodov z predchádzajúcich troch semifinálových disciplín postúpilo šesť pretekárov v každej vekovej kategórii do finále. Z plavcov spod Pustého hradu si účasť v týchto finálových bojoch vybojovalo až 9 z 11 Careťákov a získali šesť medailí.

Pre vekové kategórie E (do 11 rokov) a D (12–13 rokov) to bola disciplína 50 m PP. V É-čku si zlato vyplávali Victoria Mináčová, Dominik Matej a striebro Hana Vasilová. Ema Šimková a Michal Vasil si v kategórii D doplávali zhodne po striebornú medailu.

Céčkarky (14–15 rokov) zviedli tuhý finálový boj na trati 100 m PP. Za Caretu v ňom úspešne bojovali Zuzana Hrašková a Barbora Pálková. „Zuzana nedala súperkám šancu a vo finále získala najcennejší kov a Barbora dohmatla tesne na nepopulárnom štvrtom mieste,“ povedal tréner plavcov Careta Zvolen Milan Valo.

Výborný výkon podali aj Alan Hausner (kategória E) a Jakub Pálka (kategória D), obaja obsadili vo finále zhodne piate miesto.

Foto: archív klubu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM