Stanislav Černák Šport

Careťáci žiarili na Triton Cupe: Domov si doniesli spolu až 45 medailí

Na nedávnom Triton Cupe sa darilo nielen plavcom z klubu Calypso Zvolen, ale aj pretekárom z druhého zvolenského klubu Careta. Tí mali doslova medailové hody.

Ilustračný obrázok k článku Careťáci žiarili na Triton Cupe: Domov si doniesli spolu až 45 medailí
Zdroj: Dnes24.sk

Plutvoví plavci z Klubu vodných športov Careta pri TU vo Zvolene opäť raz dokázali svoju kvalitu. Na 9. ročníku Triton Cupu v Šali sa zúčastnilo 9 klubov. Careta Zvolen vyslala do plaveckých bojov 34 pretekárov. „Careťákom“ sa darilo a vyplávali si spolu až 41 medailových umiestnení medzi jednotlivcami a 4 v štafetách.

V kategórii E nedali súperom šancu

Vo vekovej kategórii E (10–11 rokov) získali mladí pretekári z Carety až 15 medailí z 18 možných. Až tri zlaté získali Victoria Mináčová a Dominik Matej, tri strieborné si vyplávala Eva Bednáriková a tri bronzové Hana Vasilová a Silvester Sivek.

Najmladším medailistom bol v Šali v kategórii E0 (do 9 r.) Nicolas Matej, ktorý sa tešil z kompletnej sady medailí. Najúspešnejším reprezentantom KVŠ Careta bol Michal Vasil (kategória D 12–13 r.), ktorý v Šali obohatil svoju zbierku o tri zlaté medaily a jednu striebornú.

Vynikajúcu formu potvrdili v tej istej kategórii ziskom troch najcennejších kovov Zuzana Nulíčková, Ema Šimková (dve striebra a bronz), Jakub Pálka (striebro a dvakrát bronz), po jednom kove získali Daniel Michalčák (striebro) a Adam Kminiak (bronz).

V kategórii C (14–15 r.) podala výborný výkon Barbora Pálková, ktorá si vybojovala dve zlaté medaily a jednu striebornú, jedno druhé miesto si vyplávala aj Adriana Šmigovská. „Gabriela Michalčáková a Katarína Janigová nás ako jediné reprezentovali v kategóriách B (16–17 r.), respektíve A (18+). Gabika si vyplávala jedno prvé a dve druhé miesta a Katka finišovala na trati 100 m BF na bronzovej pozícii,“ zhodnotila vystúpenie pretekárok trénerka Denisa Matejová.

Darilo sa aj štafetám

Výborné výkony podali plavci z Carety aj v štafetách na 4×200m PP. Kvartetá v kategóriách E (Matej, Bednáriková, Sivek, Mináčová) a D (Vasil, Pálka, Kminiak, Michalčák) si vybojovali prvé miesta. V B kategórii (Michalčáková, Šimková, Pálková, Nulíčková) a „céčku“ (Hanzelová, Gajdošová, Liptáková, Šmigovská) štafety doplávali ako druhé.

„Všetci naši pretekári z KVŠ Careta Zvolen podali výborné výkony, zaplávali si veľa osobných rekordov a prispeli tak k zisku 5201 bodov, čo nám v celkovom hodnotení stačilo na výborné štvrté miesto z deviatich klubov,“ pochválila na záver svojich zverencov Matejová.

Foto: archív klubu

Ďalšie medailové hody plavcov Carety Zvolen
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM