Alžbeta Paulíková Rôzne

Čas stužkových je tu a postarať sa treba aj o svoje vlasy: Zvolenská kaderníčka radí ako na vec

Čas stužkových je už tu a mladé Zvolenčanky určite zvažujú viacero účesov, s ktorými by na tomto veľkom dni zažiarili. My vám prinášame zopár rád od zvolenskej kaderníčky Lucie Maliniakovej Péchyovej.

Ilustračný obrázok k článku Čas stužkových je tu a postarať sa treba aj o svoje vlasy: Zvolenská kaderníčka radí ako na vec
Zdroj: Dnes24.sk

Prednedávnom sme vám priniesli zaujímavé informácie o účesoch, ktoré určite ocenili najmä zvolenské nevesty. Tentokrát sme sa s Luciou Maliniakovou Péchyovou porozprávali na inú tému.

Lucia má na Námestí SNP vo Zvolene vlastné kaderníctvo. V tejto profesii pracuje už niekoľko rokov, ale vlastný podnik má šesť rokov. „Pracujeme v ňom dve stálice – ja a moja kolegynka Ivka. Občas nám chodia vypomáhať šikovné praktikantky a praktikanti. V kaderníctve Rosalie pracujeme na objednávky, nakoľko sa venujeme každému klientovi osobite,“ dodala kaderníčka Lucia.

Trendy na ples a stužkovú

Blíži sa čas plesov a stužkových a každá žena chce vyzerať príťažlivo. Ako prezradila naša kaderníčka, dievčatá sú veľmi náročné a často im pomáhajú s výberom správneho účesu, aby vyzerali na svoj vek primerane, ale aj sexi. „Keďže tento rok bol trendy strih lob alebo predĺžený lob, tak nás čaká prevažne česanie z polodĺžok, ktoré sa dajú krásne nakulmovať do nádherných vĺn. Polodlhé vlásky vieme krásne vyčesať do jemného voľného francúzskeho uzla. Môžeme použiť rôzne brošne, a iné ozdoby.“

A čo odporúčate ženám s dlhými vlasmi? „Pri dlhých vlasoch sú milé jemne zapletené voľné vrkoče postranné do boku, ale aj špirálovité vlny voľne pripnuté dozadu.“

Najčastejšie chyby pri účesoch

Každá dáma chce byť na výnimočnej udalosti krásna, no nie každá žena je odborníčka na účesy. Mnohé dievčatá skutočne potrebujú poradiť, pretože pri výbere účesu sa často dopúšťajú viacerých chýb. Tie, ktoré si zvolenská kaderníčka Lucia všimla u svojich zákazníčok, nám popísala bližšie.

Mnohé ženy nedajú kaderníčke „voľnú ruku“. „Častá chyba, pretože kaderník má skúsenosti a vždy chceme, aby dámy vyzerali skvele.“ Mnohokrát sa stáva, že zákazníčka si donesie obrázok, na ktorom je krásny účes. „Zákazníčkine vlasy však nezodpovedajú ani dĺžke, ani hustote vlasov a úplne skopírovať účes z obrázku potom nie je možné,“ prezradila Lucia.

Keď príde zákazníčka do salóna, mala by byť na to aj patrične pripravená. Zvolenskej kaderníčke sa však už viackrát stalo, že dámy prišli bez sponiek a doplnkov, ktoré chceli vo svojom účese mať. „Dievčatá si tiež obliekajú tesne tričká, ktoré sa pri výčese ťažko vyzliekajú.“ Kaderníčka Lucia tiež prezradila, že dievčatá by si mali dávať pozor na množstvo doplnkov vo vlasoch. „Niekedy ich chcú až príliš veľa a potom je to už naozaj prehnané,“ dodala Lucia.

Môže vás zaujímať:

Obuv na rohu, Mliečák… 5 legendárnych obchodov zo socíku, ktoré sme navštevovali vo Zvolene

Kozmetička Mária to povedala na rovinu: Akých chýb sa dopúšťajú Zvolenčanky pri líčení?

Foto: Kaderníctvo Rosalie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM