Jozef Sliacky Rôzne

Cena Scientia Pro Futuro 2010 - šanca pre mladých vedcov

Žiaci stredných škôl už len do štvrtka 28. októbra môžu prihlasovať svoje žiacke výskumné projekty na Celoštátnu súťažnú prehliadku vedeckých a technických projektov žiakov stredných škôl o Cenu Scientia Pro Futuro 2010.

Súťažná prehliadka o Cenu Scientia Pro Futuro 2010 bude sprievodným podujatím III. odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou Quo vadis vzdelávanie k vede a technike na stredných školách, ktorá sa uskutoční počas Týždňa vedy a techniky na Slovensku v dňoch 29. 11. až 1. 12. 2010 v Kongresovom centre Technopol v Bratislave. Záštitu nad podujatím prevzal podpredseda vlády a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Eugen Jurzyca.

Poslaním súťaže o Cenu Scientia Pro Futuro je predstaviť výsledky cieľavedomého snaženia sa stredných škôl pri vyhľadávaní a podpore nadaných žiakov zaujímajúcich sa o vedu a techniku.

Najlepšie žiacke výskumné projekty budú odmenené hlavnými cenami (Scientia Pro Futuro 2010 – Cena podpredsedu vlády a ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR za najkvalitnejší žiacky výskumný projekt, Scientia Pro Futuro 2010 – Cena predsedu Slovenskej akadémie vied a ďalšími od partnerov súťaže), špeciálnymi cenami, ktoré predstavujú nominácie na medzinárodné súťaže a podujatia vo vede a technike (I-SWEEEP 2011, Intel ISEF 2011 a ďalšie) a sponzorskými cenami Intel ISEF. Okrem riešiteľov najkvalitnejších žiackych vedeckých a technických projektov budú odmenení aj pedagógovia, ktorí im boli nápomocní pri vypracovaní projektov.

Cieľom podujatia je povzbudiť žiakov stredných škôl k ďalšiemu bádaniu a výberu budúcej profesionálnej kariéry v oblasti výskumu a vývoja a vyjadriť verejné uznanie a poďakovanie pedagógom, ktorí sa venujú vyhľadávaniu nadaných mladých ľudí v oblasti vedy a techniky.

Celoštátnu súťažnú prehliadku vedeckých a technických projektov žiakov stredných škôl o Cenu Scientia Pro Futuro 2010 organizuje Mladí vedci Slovenska, o. z., v partnerstve s Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti, CVTI SR, a to v rámci projektu „Aktivizácia talentovanej mládeže a jej celoročná systematická príprava na vedeckú prácu prostredníctvom účasti na medzinárodnej postupovej súťaži I-SWEEEP“ podporovaného Agentúrou na podporu výskumu a vývoja na základe zmluvy č. LPP-0351–09. Viac informácií o súťaži a on-line prihlasovací formulár do súťaže nájdete na internetovej adrese www.isweeep.skwww.tyzdenvedy.sk

Uzávierka prihlasovania projektov je 28. októbra 2010.

Agentúru SITA informoval RNDr. Ján Šípoš, CSc., predseda občianskeho združenia Mladí vedci Slovenska.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM