Šport

Cenné body Carety v Poľsku: Najmenší plavci boli najväčšími hviezdami

V Poľsku na Stredoeurópskom pohári mládeže boli najmenší Careťáci najväčšie hviezdy. Prečítajte si ako dopadlo druhé kolo Stredoeurópskeho pohára mládeže v plutvovom plávaní.

Ilustračný obrázok k článku Cenné body Carety v Poľsku: Najmenší plavci boli najväčšími hviezdami
Zdroj: Dnes24.sk

Na druhé kolo Stredoeurópskeho pohára mládeže v plávaní s plutvami (disciplíny PP – plávanie s monoplutvou, BF – plávanie s klasickými plutvami) odcestovali plutvoví plavci Klubu vodných športov Careta pri TU vo Zvolene do Poľska. V meste Jastrzebie Zdrój bojovali v 25 metrovom bazéne o medaily a body najlepší pretekári z klubov KDP Nautilus Jastrzebie Zdrój, KVŠ Laguna Nový Jičín, TZP Nemo Zlín a KVŠ Careta Zvolen.

Spolu 35 plavcov spod Pustého hradu si v silnej konkurencii vyplávali 29 individuálnych medailí , 10 pohárov za trojboj (udeľuje sa pretekárom podľa získaných bodov v troch disciplínach) a získali spolu 1713 bodov, čo im zabezpečilo druhé miesto v tomto kole.

Najmenší – najväčšie hviezdy

„Najväčšie hviezdy v Poľsku boli naši najmladší pretekári vo vekovej kategórii E0 (do 9 rokov). Najmä Adélka Danková, ktorá zvíťazila vo všetkých troch svojich disciplínach (50m PP, 100m PP, 100m BF) a zároveň získala pohár za prvé miesto v trojboji. Z podobného výsledku sa tešil aj Jakub Hraško. Ten získal dve zlaté medaily na tratiach 100m PP, 100m BF, striebornú na 50m PP a ako bonus najcennejší pohár v trojboji,“ tešil sa z výkonu svojich zverencov tréner Ľuboš Ľupták a pokračoval, „V tej istej kategórii skvele zaplávala aj Sarah Ráczová, vyplávala si tri bronzové medaily plus tretie miesto v trojboji a z jedného bronzu mal veľkú radosť Filip Slovák.“

Medzi staršími pretekármi v kategórii E (10–11 rokov) sa viac darilo dievčatám. Victoria Mináčová vybojovala dve zlatá a jeden bronz (100m PP, 50m PP a 100m BF) a Hana Vasilová dva bronzy. Zahanbiť sa ale nedal ani Dominik Matej, ktorý si vyplával tri bronzové medaily.

V kategórii D (12–13 rokov) sa na stupne pre víťazov presadil iba Michal Vasil a to na druhom mieste v disciplíne 100m PP. Väčší úspech zaznamenali dievčatá v kategórii C (14–15 rokov). Zuzana Hrašková ziskom dvoch medailí so zlatým leskom na tratiach 200m PP, 100m BF a s bronzovým na 50m PP. Jedno striebro zaknihovala Barbora Pálková na 50m PP.

Gabriela Michalčáková a Miroslav Chomut, ktorí hájili farby KVŠ Careta Zvolen v najstaršej kategórii A+B (16+) si svoje zbierky obohatili zhodne o kompletnú sadu medailí (200m PP zlato, 50m PP striebro, 100m BF bronz).

10 pohárov za trojboj

Okrem najmladších pretekárov si poháre za trojboj vo svojich kategóriách skvelými výkonmi vybojovali aj Hrašková – prvé miesto, Michalčáková, Chomut – druhé miesta, Vasilová, Matej, Vasil – tretie miesta.

„Aj napriek neúčasti niektorých opôr sa nám podarilo nazbierať dostatočný počet bodov a udržať si tak nádej na obhajobu celkového prvenstva v SPM. Všetci zúčastnení reprezentanti KVŠ Careta Zvolen podali výborné výkony a zaplávali si veľa nových osobných rekordov, k čomu im blahoželám, urobili tak radosť nielen nám trénerom, ale aj svojim rodičom,“ zhodnotil na záver pretek vedúci výpravy a tréner KVŠ Careta Jaromír Chomut.

Foto: Milan Valo

Cenné body plavcov Carety v Poľsku
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM