Stanislav Černák Rôzne

Cesta do Sekierskej doliny je hotový tankodrom: Kedy ju začnú opravovať?

Sekiersku dolinu využíva množstvo Zvolenčanov na športové vyžitie. Niektorí tam chodia autom, iní sa tam chodia bicyklovať. Problémom je však cesta, ktorá vedie do Sekierskej doliny, pretože tá je doslova ako tankodrom. Zisťovali sme, či s tým plánuje mesto niečo spraviť.

Ilustračný obrázok k článku Cesta do Sekierskej doliny je hotový tankodrom: Kedy ju začnú opravovať?
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto je s katastrofálnym stavom cesty do Sekierskej doliny oboznámené. „Túto cestu určite chceme opravovať. Nemáme však naplánované presne kedy, všetko totiž záleží od financií. Všetky finančné prostriedky sme minuli na zimnú údržbu a na oslavy 770. výročia Zvolena,“ prezradila pre Zvolen 24 vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Anna Bešinová.

Na výtlky upozorňujú značky

Momentálne vodičov a cyklistov upozorňujú na veľké výtlky dopravné značenia. „Treba v tom úseku ísť pomaly, sú tam značky, ktoré vodičov upozornia na výtlky,“ povedala Bešinová a pokračovala, „musím sa ísť nato osobne pozrieť a pravdepodobne to urobíme ako vlani, že ak nám zvýšia peniaze použijeme aspoň nejakých 20 tisíc eur a opravíme aspoň časť vozovky.“

Pred dvoma rokmi mesto robilo kalkuláciu, pri ktorej zistilo, že bude na opravu tejto cesty potrebovať 60 tisíc eur. „Urobili sme to tak, že vlani sme zohnali 20 000 a opravili sme cestu v jednom úseku tak, aby v každej časti cesty bol aspoň jeden pruh bez veľkých výtlkov,“ objasnila Bešinová. Jednoducho, po jednej strane prešlo auto a ak sa náhodou stretli oproti sebe dve motorové vozidlá, tak jedno z nich muselo počkať.

Čistiť budú aj rigoly

Okrem opravy výtlkov plánuje mesto na ceste do Sekierskej doliny vyčistiť aj rigoly. „Tento rok chceme vyčistiť aj rigoly na tejto ceste, lebo cez zimu tadiaľ veľmi tiekla voda. Tým pádom sú rigoly zanesené a nevyčistené. Vôbec sa neodvádzala voda,“ doplnila vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy.

Mesto teda chce najprv vyčistiť najväčšie výtlky a vyčistiť rigoly na ceste do Sekierskej doliny. Kedy to však bude, zatiaľ nie je jasné. „V tomto momente nepoviem, že kedy to budeme opravovať, pretože stále je vo Zvolene množstvo výtlkov. V prvom rade musíme opraviť tie cesty, po ktorých chodí častejšie MHD, teda v mestských obytných častiach s veľkým počtom obyvateľov. Je pravda, že v Sekierskej doline je rekreačné centrum, ale v podstate tam býva približne 10 rodín. Musíme postupovať podľa frekventovanosti,“ povedala Bešinová a pokračovala, „trošku nás v opravách výtlkov zabrzdili oslavy Zvolena. V prvom rade sme chceli vyšperkovať centrum mesta. Teraz však opäť usilovne pracujeme na výtlkoch. Minulý či predminulý týždeň sa opravovali výtlky na Sekieri, teraz sa opravujú na Podborovej a znovu sme sa vrátili pred ŽOSku. Opraviť máme ešte pár výtlkov v centre mesta.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM