Marcel Mojžiš Rôzne

Cestu R2 zo Zvolena začnú stavať už o pár mesiacov

Vodiči budú zo Zvolena jazdiť opäť o kus pohodlnejšie. Už v prvej polovici budúceho roku by mala odštartovať výstavba úseku rýchlostnej cesty R2 zo Zvolena po Pstrušu. Táto časť má byť dokončená v roku 2015 a bude stáť takmer 110 miliónov eur.

Ide o vyše osemkilometrovú časť R2, ktorá po dokončení vytvorí obchvat Zvolenskej Slatiny, Vígľaša a Pstruše. Rovnako, o dva roky, by mal byť navyše dokončený aj úsek zo Pstruše po Kriváň v polovičnom profile. Je to nadväzujúca desaťkilometrová časť rýchlocesty, ktorá prechádza popri Detve a naprieč obcou Kriváň. Predpokladané stavebné náklady na tento úsek sú približne 179 miliónov eur.

[blockquote]Spus­tenie výstavby v roku 2013 odhaduje rezort dopravy aj v prípade úseku v západnej časti R2 z Ruskoviec po Pravotice. „Tento najpotrebnejší úsek západnej časti R2 s dĺžkou 10,5 km je v pokročilom štádiu prípravy,“ skonštatoval hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Má vytvoriť obchvat Bánoviec nad Bebravou a budovať by sa mal najprv len v polovičnom profile. Odhadované stavebné náklady naň sú vyše 95 miliónov eur.[/blockquote] Najskôr, už v najbližšom období by sa pritom mala začať v rámci rýchlocesty R2 výstavba obchvatu Žiaru nad Hronom. Stavba by mala byť hotová na prelome rokov 2014 a 2015 a hodnota zákazky je 56 miliónov eur. Všetky tieto úseky na rýchlostnej ceste by mali byť financované z eurofondov.

zvolen24.sk/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM