Jakub Forgács Správy

Cestu v Dobrej Nive opäť blokovali. Petícia za obchvat má takmer 1000 podpisov

Do protestu sa tentoraz zapojilo o niečo menej ľudí ako pred dvoma týždňami, keď priechod blokovalo okolo 150 obyvateľov Dobrej Nivy.

Ilustračný obrázok k článku Cestu v Dobrej Nive opäť blokovali. Petícia za obchvat má takmer 1000 podpisov
9
Galéria
Zdroj: TASR

Už takmer 1000 podpisov majú organizátori petície za vybudovanie obchvatu Dobrej Nivy v okrese Zvolen. Obyvatelia tejto obce chcú, aby bol obchvat súčasťou prvej etapy plánovanej výstavby rýchlostnej cesty R3 Zvolen – Šahy, a teda aby sa staval súčasne s výstavbou obchvatu Krupiny, ktorý sa má budovať už v najbližších rokoch.

„Na podporu našej požiadavky organizujeme v piatok už druhý verejný protest s blokádou priechodu pre chodcov na ceste I/66 v centre obce,“ povedal člen petičného výboru Miroslav Ragač. Protest tentoraz potrvá hodinu, od 15:30 do 16:30. Verejným protestom chcú poukázať na fakt, že Dobrá Niva je v súčasnosti tretím najrizikovejším úsekom cesty I/66 so stupňujúcou sa intenzitou tranzitnej dopravy a stále väčším rizikom vážnych dopravných nehôd.

Do protestu sa tentoraz zapojilo o niečo menej ľudí ako pred dvoma týždňami, keď priechod blokovalo okolo 150 obyvateľov Dobrej Nivy. „Chcela som prísť na začiatok protestu, ale z práce, z 15 kilometrov vzdialeného Zvolena, idem takmer hodinu. Len cez Zvolen sme išli asi pol hodinu. Už sme tu pomaly ako v Bratislave,“ povedala pani Mária.

Podľa Ragača organizátori petície a zástupcovia obce poslali v uplynulých dňoch ministrovi dopravy a výstavby list so žiadosťou o stretnutie. „Aktuálne čakáme na jeho odpoveď,“ pripomenul. Ak sa nedočkajú odpovede, obyvatelia Dobrej Nivy sú pripravení koncom mája vycestovať a protestovať aj pred úradom vlády.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Protest obyvateľov Dobrej Nivy
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM