Stanislav Černák Správy

Cez Zvolen prefrčí pelotón cyklistov: S ním súvisia viaceré dopravné obmedzenia, tu sú!

Zvolen zažije preteky Okolo Slovenska. Športoví fanúšikovia si prídu na svoje. Horšie to už ale bude pre motoristov. Pozrite, aké obmedzenia budú naše mesto v najbližších dňoch čakať.

Ilustračný obrázok k článku Cez Zvolen prefrčí pelotón cyklistov: S ním súvisia viaceré dopravné obmedzenia, tu sú!
Zdroj: TASR

Ako sme avizovali už aj na našich stránkach, tak cez Zvolen prejde časť etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Pelotón prejde aj Zvolenom a to hneď dvakrát. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na špičkové športové výkony, horšou správou sú dopravné obmedzenia v meste, ktoré s týmto súvisia. Trpezlivosť vodičov si vyžiadajú najmä v piatok 12. júna.

Stredajšia obmedzenia

Na stredu, 10. júna je naplánovaná prvá etapa súťaže, ktorá bude pre Zvolen znamenať dopravné obmedzenia menšieho rozsahu. „Pelotón presúvajúci sa od Šiah do Telgártu vojde do Zvolena po Neresnickej ceste zhruba o 13:30. Ďalej sa cyklisti dostanú cez križovatku na Lučeneckej ceste na most ponad železnicu (popri spoločnosti Technik), kde bude pripravená špeciálna rýchlostná prémia,“ informoval hovorca mesta Martin Svatuška.

Po jej absolvovaní zamieria popod zámok k autobusovej stanici a po Masarykovej ulici smerom von z mesta. „Pokračovať budú po štvorprúdovke smerom na Kováčovú. Predpokladá sa, že uzávierka všetkých dotknutých ciest bude trvať okolo pol hodiny,“ doplnil.

Piatková trasa

Náročnejšou skúškou pre zvolenskú dopravu bude 3. etapa pretekov, ktorá povedie z Popradu do Žiaru nad Hronom. „Cyklisti by mali prejsť stredom mesta, odstavené budú preto veľmi dôležité komunikácie,“ zdôraznil hovorca Zvolena.

Príchod športovcov do Zvolena sa očakáva v piatok, 12. júna okolo 15:30 hod. cez Lieskovskú cestu. Popri nákladnej železničnej stanici na Jesenského ulici sa presunú na nadjazd a odtiaľ pod zámok. Pelotón následne odbočí doprava, prejde kompletne celou Moyzesovou ulicou až na kruhový objazd pod obchodným centrom Europa Shopping Center. „Jeho ďalšia trasa povedie cez Hronský most a Strážsku cestu smerom na Stráže a odtiaľ do obce Budča. Vodičov prosíme o veľkú trpezlivosť, jedná sa o rozsiahle obmedzenie dopravy, ktoré žiaľ pripadá práve na poobedňajšiu dopravnú špičku. Prejazd dotknutými ulicami môže trvať tri štvrte hodinu aj viac,“ dodal Svatuška.

V našej fotogalérii nájdete aj zaznačené trasy cyklistov.

Foto: ilustračné

Dopravné obmedzenia vo Zvolene počas pretekov Okolo Slovenska
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM