Stanislav Černák Samospráva

Chce byť primátorom Detvy: Kandidatúru na lukratívny post ohlásil občiansky aktivista Roman Vrťo!

Súčasný primátor Detvy Ján Šufliarský pozná prvé meno svojho súpera v blížiacich o post primátora. Občiansky aktivista Roman Vrťo, iniciátor a organizátor petície proti ťažbe zlata na Podpoľaní, chce byť budúcim primátorom Detvy.

Ilustračný obrázok k článku Chce byť primátorom Detvy: Kandidatúru na lukratívny post ohlásil občiansky aktivista Roman Vrťo!
Zdroj: TASR

Roman Vrťo ohlásil svoju kandidatúru v týchto dňoch. Vrťo pôsobí v komunálnej politike ako poslanec mestského zastupiteľstva v Detve od roku 2009. „Po šiestich rokoch práce pre občanov Detvy prišiel čas prevziať zodpovednosť za chod mesta. Žijeme v dynamickej dobe, ktorá na nás kladie vysoké nároky. Správa mesta si vyžaduje zodpovednosť, ale aj množstvo energie a vôle,“ uviedol.

Ako pokračoval, Detva za posledných 16 rokov toho zažila veľa. „Za všetko to, čo sa v meste Detva urobilo a podarilo v prospech obyvateľov, patrí vedeniu mesta moje poďakovanie,“ zhodnotil.

Detva má však podľa neho oveľa väčší potenciál pre rozvoj, ako sa dnes využíva. „Potrebujeme zastaviť odchod mladých ľudí z mesta a priniesť nové pracovné miesta aktívnym vyhľadávaním investorov. Vytvárať podmienky na podporu vidieckeho turistického ruchu, poľnohospodárskej prvovýroby a agroturistiky. Doba sa zmenila, nemôžeme pasívne čakať na pomoc štátu,“ konštatoval Vrťo.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM