Stanislav Černák Rôzne

Chcú, aby získali od malička vzťah k prírode: Žiaci z Vígľaša zasadia vlastnoručne niekoľko stromčekov

Stromčeky si vlastnoručne vysadia deti zo 144 základných škôl. Ako prví sa tejto činnosti ujmú žiaci zo základnej školy v neďalekom Vígľaši.

Ilustračný obrázok k článku Chcú, aby získali od malička vzťah k prírode: Žiaci z Vígľaša zasadia vlastnoručne niekoľko stromčekov
Zdroj: TASR

Spoločný projekt podniku Lesy SR, Banská Bystrica, a občianskeho združenia Mladý záchranár „Zasadil som strom“ prilákal tento tok po vlaňajšej premiére žiakov 144 základných škôl (ZŠ) na celom Slovensku. Ako prví v roku 2015 dostanú možnosť zasadiť si vlastnoručne niekoľko stromčekov žiaci ZŠ vo Vígľaši. Prvá výsadba stromčekov sa uskutoční v už stredu o 8:00 hod. pri ZŠ Vígľaš.

„Cieľom viacročného celoslovenského projektu je umožniť všetkým deťom, aby si mohli zasadiť niekoľko sadeničiek stromov a prostredníctvom osobného zážitku tak získať bližší vzťah k prírode,“ informoval hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek.

„Je to úžasný úspech,“ komentoval množstvo škôl zapojených do projektu predseda združenia Mladý záchranár Samuel Hruškovic. Predbežný záujem bol ešte o dve desiatky škôl väčší. „Chceme, aby deti prežíva viac času v prírode a menej pri televízoroch a počítačoch,“ dodal Hruškovic.

Projekt sa však neobmedzuje iba na lesné pozemky, podľa možností uvažuje aj o výsadbe ovocných či okrasných stromov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM