Stanislav Černák Správy

Chystané novinky vo Zvolene: Vyrastie zbrusu nová cesta a TIETO sa budú rekonštruovať

V schválenom rozpočte mesta Zvolen na rok 2015 figuruje medzi výdavkami na cestnú dopravu päť položiek. Zisťovali sme, v akom stave sú chystané rekonštrukcie jednotlivých ulíc.

Ilustračný obrázok k článku Chystané novinky vo Zvolene: Vyrastie zbrusu nová cesta a TIETO sa budú rekonštruovať
Foto: Stanislav Černák

V aktuálnom rozpočte Zvolena na rok 2015 sú vyčlenené výdavky na cestnú dopravu v hodnote 387 000 eur. Pozreli sme sa na jednotlivé rekonštrukcie osobitne.

Vyrastie nová cesta

Najviac peňazí, až 130 tisíc je vyčlenených na vybudovanie novej komunikácie, ktorá sa bude volať Rastislavova. „Bude to nová cesta zhruba k 5 rodinným domom, ktoré sa postavili Na Hôrke smerom od Svätoplukovej ulice dole k cintorínom v Môťovej. Projekt už máme spracovaný,“ povedala pre Zvolen 24 vedúca Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Anna Bešinová.

Rekonštrukcia Partizánskej a Bottovej

Druhým najdrahším projektom v hodnote 120 000 eur bude rekonštrukcia mestskej komunikácie Partizánska ulica, časť od rodinných domov. „Partizánsku ulicu budeme rekonštruovať v tomto roku. Projekt už máme spracovaný. S rekonštrukciou začneme, keď sa bude dať. Za tú dobu ideme ešte robiť verejné obstarávanie. Máme rozbehnuté ešte jedno veľké obstarávanie a štyri menšie. Keď dokončíme to najväčšie, tak budeme v priebehu februára a marca robiť obstarávanie na túto rekonštrukciu a rátame, že v apríli alebo máji sa bude môcť začať rekonštruovať,“ priblížila Bešinová.

Taká istá suma, teda 120 000 je vyčlenená aj na rekonštrukciu ulice J. Bottu, presnejšie časť Sokolská – Hurbana. „Bottova ulica sa bude rekonštruovať v tomto roku. To znamená, že budeme robiť verejné obstarávanie na zabezpečenie dodávateľa. Projekt je spracovaný už 5 rokov,“ informovala vedúca odboru.

Ďalšie projekty

V rozpočte figuruje aj 15 000 eur na rekonštrukciu Tulskej ulice na najväčšom zvolenskom sídlisku Západ. „Na Tulskej ulici máme tento rok vypracovať len projektovú dokumentáciu, tá sa tento rok robiť nebude,“ vysvetlila Anna Bešinová.

Najmenšia položka – 10 000 eur je vyčlenená na rekonštrukciu mestskej komunikácie Balkán, kde sa podľa slov vedúcej odboru výstavby bude počas tohto roka pripravovať len projektová dokumentácia, podobne ako v prípade Tulskej ulice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM