Nicole Regecová Kultúra

Čo prinesie posledný májový týždeň? Zvolenčania, máme pre vás rovnú desiatku tipov

Už viete, čo budete robiť počas nasledujúcich siedmich dní? Ak nie, máme pre vás inšpiráciu v podobe prehľadu lákavých podujatí od predstavení, cez párty, až po Dni mesta. Pozrite sa, čo všetko sa bude diať vo Zvolene!

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie posledný májový týždeň? Zvolenčania, máme pre vás rovnú desiatku tipov
Foto: Kristína Debnárová

Zajatec vlastného príbehu

23. mája o 10:00, DJGT

Autorská hra prináša s ľahkosťou, hravosťou, nadhľadom a humorom generačnú výpoveď, ktorá sa netají tým, že zaznamenáva život žitý tu, v menšom slovenskom meste, postavami, ktoré možno zajtra stretnete aj vy. Sugestívny autor Jakub Nvota písal hru priamo pre DJGT.

Výstava malieb Miroslava Bárdiho

Do 31. mája, Stará radnica

Zaujímate sa o umenie a máte radi balady? V tom prípade je pre vás ako stvorená výstava Miroslava Bárdiho, ktorú možno navštíviť v mesiaci máj. Autor obrazov tvoril vo veľkej miere na tému balád, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. Ak ste tak ešte neurobili, výstava je pre vás otvorená v Starej radnici.

Ten okamih patril mne

24. mája o 18:30, DJGT

V divadelnej hre je citlivo zaznamenaný príbeh dvoch výnimočných osobností: lekára, spisovateľa, významného dramatika Antona Pavloviča Čechova a poprednej herečky legendárneho moskovského divadla MCHAT Oľgy Leonardovnej Knipperovej. Chorľavejúci Anton Pavlovič sa liečil, písal svoje slávne hry a listy na Kryme, jeho neskoršia manželka Oľga v nich stvárňovala hlavné postavy a písala mu o osude inscenácií a udalostiach v Moskve.

Kvízo

25. mája o 18:30, Kafé Džezva

Posledný Kvízo večer v Kafé Džezva tak, ako ho poznáte. Príďte si zamudrovať, zabaviť sa, i zatipovať. Kvízo rozbalí svoju zábavno-vedomostnú šowku – a zároveň sa príde rozlúčiť.

Ako sa zbaviť nevesty

26. mája o 19:20, Europa Cinemas

Ako sa zbaviť nevesty sa v novej českej a veľmi romantickej komédii budú pýtať Lenka Vlasáková, David Matásek, Andrea Kerestešová alebo Jana Švandová. Hlavnou postavou je moderná dynamická žena v podaní Lenky Vlasákovej, ktorá rieši „trable s láskou“, životom a jednou nepohodlnou nevestou.

Funken Gruven 71

27. mája o 21:00. Korzo Kafé

Na párty sa predstaví okrem DJ Noksa a DJ Good Mood aj skvelý saxofonista a bandleader Martin Uherek. Nenechajte si ujsť túto akciu, pretože zvuk živých nástrojov sa do house hudby fantasticky hodí. Tento krát v Korzo Kafé už aj na letnej terase!

Dni mesta

27. – 28. mája, Námestie SNP

Dni mesta Zvolen 2016 sa budú konať počas piatku a soboty 27. – 28. mája. Oba dni sa môžete tešiť na bohatý program od rána do večera. V rámci osláv budú na námestí bezplatné parkovanie aj verejné WC. Pozrite si už v predstihu, na čo všetko sa môžete tešiť!

Laco Lučenič

28. mája, Nočný bar Poľana

V sobotu zavíta do Zvolena známy slovenský muzikant Laco Lučenič, ktorého si ľudia pamätajú aj ako porotca prvého ročníka Slovensko hľadá Superstar. Príďte sa hudobne vyžiť. Po dvojhodinovom vystúpení Lučeniča bude do rána baviť DJ Laco Hradský.

We love house music

28. mája, Ministry of fun

Príďte sa zabaviť do známeho zvolenského klubu Ministry of fun na house-ovú party. Na parkete bude hrať DJ Mustee a DJ Anndy. Vytancujte sa do sýtosti!

Medzinárodný Deň detí

29. mája od 9:00, Námestie SNP

V poslednú májovú nedeľu, 29. mája, sa oplatí vstať skôr. Na Námestí SNP bude totiž od 9:00 pripravený program ku Medzinárodnému dňu detí. Malí Zvolenčania sa môžu tešiť na kopu atrakcií ako sú skákadlá, balóniky, šantenie s Mimoňmi či maľovanie na tvár. Sľúbené sú aj sladkosti.

Čítajte tiež:

Deň sídliska Západ so zásahom hasičov aj zvolenskými kapelami. Čítajte prví, čo sa chystá!

Kúpaliská pri Zvolene sa chystajú na sezónu. Kedy otvoria bazén v Sliači a ako to vyzerá s Neresnicou?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM