Eva Drugdová Kultúra

Čo prinesie prvý júnový víkend vo Zvolene a okolí? 10 najväčších lákadiel v kocke

Ani na začiatku nového mesiaca sa nebudeme nudiť. Vybrali sme pre vás desiatku akcií, ktoré sa v našom meste a blízkom okolí oplatí navštíviť počas víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie prvý júnový víkend vo Zvolene a okolí? 10 najväčších lákadiel v kocke
10
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

MDD na zimáku

2. júna 2017 o 16.00, Zimný štadión Zvolen

Hokejový klub mesta Zvolen pripravil pre všetky deti oslavu MDD a poriadnu zábavu. Na programe sú rôzne súťaže a debata s hráčmi „A“ mužstva. No a nebude chýbať ani občerstvenie a zmrzlina do sýtosti.

210. výročie narodenia Jozefa Kozáčeka

2. júna 2017 o 16.30, Krajská knižnica Ľ. Štúra

Zvolenská knižnica organizuje prednášku Jozef Kozáček a národné hnutie, ktorú prednesie historička Lesníckeho a drevárskeho múzea vo Zvolene Tatiana Figurová. Tento cirkevný hodnostár sa aktívne podieľal na mnohých významných udalostiach slovenského národa a tvorbe kultúrnych hodnôt.

Alexandrovci – European Tour 2017

2. júna 2017 o 19.00, Zimný štadión Zvolen

Alexandrovci počas svojho európskeho turné potešia aj slovenských fanúšikov a nevynechajú ani Zvolen. V piatok vám na zimnom štadióne ponúknu nezabudnuteľný večer. Zaspievajú svoju legendárnu Kaťušu či Kalinku, ale aj mnoho ďalších známych ruských piesní. Nenechajte si ujsť vystúpenie približne 120 umelcov.

Dobrovoľnícka brigáda na Pustom hrade

3. júna 2017 o 8:00

Pod záštitou primátorky mesta Lenky Balkovičovej sa v sobotu uskutoční dobrovoľnícka brigáda na Pustom hrade. Bude sa čistiť areál Dolného hradu a upravovať turistický chodník na Haputku. Stretnutie Zvolenčanov, ochotných pomôcť, sa bude konať o 8:00 na Haputke, začiatku turistického chodníka na Pustý hrad.

5. narodeniny Zvolenskej Europy

3. júna 2017 o 10:00, Zvolenská Europa

Oslava narodenín, ale aj Dňa detí ako sa patrí. Počas celého dňa sa môžete tešiť na bohatý program, zaujímavé vystúpenia, žrebovanie výhercov a na narodeninovú tortu. Pre deti je pripravený skákací hrad, maľovanie na tvár, tvorivé dielne a kúzelník.

Rozprávkovým lesom

3. júna 2017 o 14:00, ihrisko Tŕnie

Obec Tŕnie pozýva detí na cestu rozprávkovým lesom a na poriadnu oslavu. Pripravujú pre vás nielen občerstvenie, ale aj rôzne atrakcie. Nebude chýbať streľba z luku či laserovej zbrane, zábavná pena, ukážka psovodov a trampolína.

Koncert u Matúša

3. júna 2017 o 18.00, Matúšov dvor

Sobotný večer si môžete spríjemniť koncertom art-pop-rockovej kapely. Príďte sa zabaviť do Matúšovho dvora na ulici Dukelských hrdinov.

Medzinárodný deň detí na Masarykovom dvore

4. júna 2017 od 12:00 do 17:00, Masarykov dvor, Vígľaš – Pstruša

Jazdecký a športovo-rekreačný areál pripravuje pre vaše ratolesti oslavu Dňa detí ako sa patrí. Môžete sa tešiť na popoludnie plné zábavy, ale aj rôzne dobroty.

Deň detí Grand hotel Vígľaš

4. júna 2017 o 13.00, Grand hotel Vígľaš

Deň detí môžete osláviť aj v hoteli Grand Vígľaš, kde na vaše ratolesti čaká balónová show, skákací hrad, minidisco a súťaže. Detičky neminie ani sladká odmena a občerstvenie pre rodičov bude tiež zabezpečené. Prekvapením bude Lev Alex a Kráľ Julien.

Zvolenské nedeľné Korzo

4. júna 2017 o 17.00, Námestie SNP

Prvé zvolenské nedeľné Korzo sa uskutoční už 4. júna. Usporiada ho pre vás Zvolenské kultúrne centrum a Mesto Zvolen. Táto nedeľa bude venovaná domácim miláčikom a na program príde Najkrajší útulkáč, Dog dancing či príbehy bývalých útulkáčov. Pre deti je naplánovaná rozprávka Havo Slavo, tvorivé dielne a maľovanie na tvár. Na záver vás čaká koncert hudobnej skupiny LUSK.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM