Martina Jančiarová Kultúra

Čo sa oplatí zažiť vo Zvolene a okolí? 10 víkendových akcií na jednom mieste

Hľadáte, kam vyraziť za zábavou či relaxom počas voľných dní? Poradíme vám s prehľadom podujatí, ktoré stoja za návštevu. Stačí si vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Čo sa oplatí zažiť vo Zvolene a okolí? 10 víkendových akcií na jednom mieste
Foto: Nicole Regecová

STAČÍ CHCIEŤ, STAČÍ MAŤ RÁD (VÝSTAVA)

Od 12. 7. 2016 do 26. 8. 2016 v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Do 26. augusta máte možnosť navštíviť výstavu prác, ktoré vytvorili klienti DSS Symbia. V Lesníckom a drevárskom múzeu nájdete všetko, čo klienti vyrobili, od keramiky až po pletené vecičky. Výstava pripomína 25 rokov poskytovania sociálnej služby v DSS Symbia.

GUČA UMENIA

28. – 31.7.2016, bývalé kino Pokrok Zvolenská Slatina

Na konci júla Zvolenská Slatina zažije opäť poriadnu GUČU umenia. Počas predĺženého víkendu 28.7. – 31.7.2016 môžete navštíviť festival plný súčasného umenia, ktorý je netradičný pre vidiecke prostredie regiónu Podpoľanie. Pripravuje sa viacero filmových titulov (Obrazy starého sveta, Premožiteľ Edisona), koncertov (Valér Miko, Puding Pani Elvisovej, I am planet) či prednášok.

BACARDI PARTY

29. júla 2016 o 20:00, Zvolenka

Jeden z množstva spôsobov, ako privítať víkend, vám ponúka aj kaviareň Zvolenka, ktorá pre vás chystá Bacardi party. Pripravené majú rôzne akcie a na parket pozýva DJ Maroš Šemoda.

FERNET STOCK GRAND PARTY

29. júla 2016, U Alexa

Jeden z lákavých spôsobov na trávenie voľných chvíľ ponúka aj nočný bar U Alexa, ktorý si pre vás pripravil party aj tento piatok. Čaká na vás množstvo zaujímavých cien a do tanca vám bude hrať DJ Jano Vajda.

POWERMIX

30. júla 2016, Ministry of fun Zvolen

Aj túto sobotu miestny klub Ministry of fun odpáli poriadnu party. Do rytmu na parkete vám budú hrať DJ Robin a DJ Mustee. Príďte si užiť sobotňajšiu noc!

ALEX MIX SATURDAY PARTY

30. júla 2016, U Alexa

Ďalšou z možností, kde si môžete prísť zatancovať, je nočný bar U Alexa. Aj túto sobotu totiž pre vás chystajú bohatý program tých najlepších hitov, ktoré vám zahrajú DJ Jano Vajda a DJ Majo Oravec.

LETNÉ KINO SNG- PRÍBEH MORA

31. júla 2016 o 20:00, Nádvorie zámku

Posledným filmom, premietaným na Zvolenskom zámku, bude animovaný film Príbeh mora. V bájnej krajine starých Keltov žije na osamelom majáku otec s dcérou a synom. Ich život sa obráti hore nohami vo chvíli, keď zistia, že mladá dcéra je poslednou z tuleních víl. Jedine ona totiž môže piesňou zachrániť všetky rozprávkové bytosti.

KORÁLIKY NIELEN Z KLOKOČA

Do konca augusta v čase otváracej doby Lesníckeho a drevárskeho múzea

Ľudia sa už od nepamäti túžili skrášľovať, a to aj pomocou rôznych ozdôb. Na výrobu šperkov používali najmä prírodné materiály. V Lesníckom a drevárskom múzeu máte do konca augusta jedinečnú možnosť navštíviť výstavu, v ktorej nájdete koráliky nielen z Klokoča. Vystavené sú tu ozdoby aj z Ameriky, Afriky, Oceánie či Austrálie.

Nezhasínaj!

31. júla 2016 o 19:00, Europa Cinemas ESC

Producent filmu V zajatí démonov, James Wan, prichádza s príbehom o neznámej hrozbe, ktorá číha v tme. Rebecca bola presvedčená, že keď sa odsťahuje z domu, zmiznú aj hrôzy z jej detstva. Keď vyrastala, nikdy si nebola celkom istá, či to čo vidí po zhasnutí je skutočné, alebo nie… teraz prežíva rovnako desivé a nevysvetliteľné udalosti aj jej malý brat Martin.

VÝSTAVA STANISLAVA REMESELNÍKA

Počas celého leta, Krajská knižnica Ľudovíta Štúra

Výstava karikatúr a kresleného humoru Stanislava Remeselníka je sprístupnená od 2. mája a potrvá počas celého leta. Príďte sa zabaviť aj takýmto netradičným spôsobom.

Čítajte tiež:

FOTO: Na Sliači v akcii stovky vojakov. Slováci a Američania cvičia na zemi aj vo vzduchu

FOTO: Poznáme súčasný káder hokejistov Zvolena: Puliš zostáva otáznikom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM