Michal Majer Iné športy

D.P.H.C.U.P. do rúk zvolenských Oranjes

V sobotu sa v banskobystrickej Nike Aréne uskutočnil druhý ročník D.P.H.C.U.P.-u, ktorého sa zúčastnilo sedem banskobystrických mužstiev a jedno mužstvo zo Zvolena. Za ideálneho počasia sa odohralo viacero výborných a vyrovnaných zápasov. Z celkového

Skupina A V skupine A sa v bojoch o čo najlepšiu pozíciu pred štvrťfinále stretli mužstvá Ajax, IQ, 1.FC Multivitamín a Vyhasnuté Hviezdy. Takmer všetky zápasy boli veľmi vyrovnané a o víťazoch rozhodovali aj najmenšie chyby. Prvenstvo v skupine si dvomi výhrami vybojovali hráči 1.FC Multivitamín.

Výsledky: Ajax – IQ 1:4 (L. Dvorský – Andrejko 2, Bais, Dobiáš), 1.FC Multivitamín – Vyhasnuté Hviezdy 2:3 (Šipula st., Krnáč – Topurcer 2, Vajda), IQ – 1.FC Multivitamín 0:2 (Záhora, Krnáč), Vyhasnuté Hviezdy – Ajax 3:4 (Mesík 3 – M. Šimčík2, J. Šimčík, Sanitra), **IQ – Vyhasnuté Hviezdy 2:2 (Andrejko, Tučnák – Mesík2), **Ajax – 1.FC Multivitamín 1:2 (J. Šimčík – Šipula st., Šipula ml.)

  1. 1.FC Multivitamín 6 b. 6:4
  2. IQ 4 b. 6:5
  3. Vyhasnuté Hviezdy 4 b. 8:8
  4. Ajax 3 b. 6:9

Skupina B V skupine B sa stretli papierovo silnejšie mužstvá, konkrétne D.P.H., No Fear, Mladosť a zvolenský Oranjes. Tí ako jediní dokázali prejsť súbojmi v skupine bez prehry a zaslúžene si vybojovali najvýhodnejšiu pozíciu pred štvťfinále.

Výsledky: ** D.P.H. – No Fear 1:1 (Lehotský – Muránsky), Oranjes – Mladosť 3:1 (Černický, Klanduch, Janoček – Kvasna), No Fear – Oranjes 2:3 (V. Kosec ml., Mozoláni – Černický 2, Bosák), **D.P.H. – Mladosť 6:0 (Kotorík2, Brozman, Kušniar, Valent, Lehotský), **D.P.H. – Oranjes 1:6 (Hippík – Klanduch 2, Černický, Bosák, Kozárik, Korim), **Mladosť – No Fear 3:3 (M. Čief 2, Kvasna – V. Kosec ml., Slaný, Mozoláni)

  1. Oranjes 9 b. 12:4
  2. D.P.H. 4 b. 8:7
  3. No Fear 2 b. 6:7
  4. Mladosť 1 b. 4:12

Štvrťfinále

1.FC Multivitamín – Mladosť 3:4 (Šipula st. 2, Krnáč – Čief 3, Slaný) Už v prvom štrťfinálovom zápase sa zrodilo prekvapenie na úkor favorita. Mladosť, ktorá získala v skupine len jeden bod, zaskočila favorita aktívnou hrou a zaslúžene postúpila do semifinále.

IQ – No Fear 3:0 (Dobiáš, Puliš, Tučnák) V druhom štvrťfinálovom zápase sa takisto zrodilo prekvapenie na úkor favorita. Mužstvo No Fear sa nedokázalo presadiť strelecky a tak sa muselo s turnajom rozlúčiť už v štvrťfinále.

D.P.H. – Vyhasnuté Hviezdy 2:3 pp (Brozman, Hippík – Vajda 2) Tretí štvrťfinálový zápas ponúkol atraktívny vyrovnaný futbal z oboch strán. Hráči D.P.H. nedokázali udržať tesné vedenie až do konca a tak nasledovali strely zo značky pokutového kopu, ku ktorým pristúpili zodpovednejšie Vyhasnuté Hviezdy a v siedmej sérii pokutových kopov rozhodli o svojom postupe. D.P.H. sa aj vďaka svojej ľahkovážnosti muselo s turnajom rozlúčiť.

Oranjes – Ajax 4:2 (Černický 2, Janeček 2 – J. Šimčík, Očenáš) V poslednom štvrťfinálovom zápase boli favoritom zvolenský Oranjes. Chlapci z Ajaxu ich však v úvode zaskočili a prekvapivo viedli 0:2, potom sa však zľakli šance vyradiť z turnaja favorita a dopustili sa chýb, ktoré súper nekompromisne trestal. Prekvapenie sa teda nekonalo a Oranjes zaslúžene postúpili do semifinále.

Semifinále

Mladosť – Vyhasnuté Hviezdy 1:0 (Čief) V prvom semifinálovom zápase ponúkli mužstvá veľmi vyrovnaný duel, v ktorom stačil hráčom Mladosti na víťazstvo jeden gól. Aj napriek enormnej snahe Vyhasnutých Hviezd o vyrovnanie si Mladosť svoje víťazstvo umnou hrou udržala a tešila sa z postupu do finále.

IQ : Oranjes 0:2 (Janeček, Černický) Zvolenský Oranjes nastúpili na zápas ako favoriti a od prvej minúty to potvrdzovali skvelým futbalom, keď súpera takmer k ničomu nepustili. Hráčom IQ nemožno uprieť snahu o zdramatizovanie zápasu, avšak nedokázali využiť svoje šance a tak sa museli uspokojiť len so zápasom o tretie miesto.

Zápas o 3. miesto

Vyhasnuté Hviezdy – IQ 2:0 (Mesík, Vajda) V súboji o tretie miesto sa hral vyrovnaný zápas, v ktorom hráči IQ doplatili opäť na nedôraznú koncovku a museli sa uspokojiť len so „zemiakovou“ medailou. Vyhasnuté Hviezdy sa, naopak, tešili z tretieho miesta.

Finále

Mladosť – Oranjes 1:4 (Čief – Černický 2, Klanduch 2) Vo finále sa stretli favoriti turnaja, zvolenskí Oranjes, s príjemným prekvapením turnaja, hráčmi Mladosti. Od úvodných minút sa hral skvelý futbal, v ktorom však hráčom Mladosti pomaly dochádzali sily a tak sa Oranjes ujali vedenia 2:0 a neskôr až 4:0. Mladosť potom už len kozmeticky upravila skóre na 1:4 gólom z pokutového kopu. Oranjes sa tak tešili zo zaslúženého víťazstva v turnaji, kedže ako jediné mužstvo neokúsili trpkosť prehry.

Organizátor turnaja, Michal Pavelka, odovzdal ceny mužstvám umiestneným na prvých troch miestach a tiež cenu najlepšiemu strelcovi turnaja, ktorým sa stal s deviatimi gólmi Černický z Oranjes a najlepšiemu brankárovi, ktorým bol vyhlásený brankár z mužstva IQ.

Dodatočne by sme sa chceli poďakovať všetkým zúčastneným mužstvám za fair-play hru, rozhodcovi p. V. Kosecovi st. za skvelý výkon a p. Gyuremu za ochotu a pomoc pri organizovaní turnaja.

Michal Pavelka

dphcup
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM