Stanislav Černák Krimi

Ďalší netradičný zásah mestskej polície: Na stene paneláka sa nachádzal exotický pavúk!

Medzi činnosti zvolenskej mestskej polície patrí aj odchyt zvierat. Nielen na podnet občanov zasahujú muži zákona pri rôznych zaujímavých situáciách. Tentokrát odchytávali exotického pavúka! Ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Ďalší netradičný zásah mestskej polície: Na stene paneláka sa nachádzal exotický pavúk!
Zdroj: TASR

Mestskí policajti vo Zvolene sa počas výkonu svojej služby stretávajú s naozaj zaujímavými a nevšednými prípadmi. Veľmi pestré a netradičné to majú pri odchyte rôznych zvierat. Včera sme priniesli informácie o odchyte hada, ktorý sa pohyboval v blízkosti detí. To však nebol jediný takýto kuriózny prípad. Svedčia o tom aj nasledujúce riadky.

Tentokrát zasahovali zvolenskí muži zákona pri odchyte pavúka. Problémom bolo to, že nebolo jasné, či je jedovatý alebo nie. „V júli 2014 oznámil občan žijúci na Strážskej ceste na sídlisku Západ, že na stene panelového domu sa nachádza veľký exotický pavúk,“ priblížila tento prípad inšpektorka zvolenskej mestskej polície Katarína Gondášová.

V prípade exotického pavúka veruže nebolo jasné, či je jedovatý. „Policajtom sa po príchode na miesto podarilo pavúka odchytiť a následne bolo zistené, že našťastie tento druh nie je jedovatý a pre človeka nie je nebezpečný. Po zásahu umiestnili pavúka do predajne so zvieratami,“ prezradila inšpektorka.

Ak sa aj vy stretnete vo vašom okolí s podobným prípadom, že je treba odchytiť rôzne zviera, neváhajte a kontaktujte odborníkov, alebo Msp Zvolen. „V prípade, že vznikne situácia kedy je nevyhnutné vykonať odchyt rôznych druhov zvierat, ktoré sa usídlia v blízkosti obydlí treba volať odborníkov, veterinárnu službu, pracovníkov karanténnej stanice a v neposlednom rade aj mestských policajtov,“ dodala Gondášová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM