Monika Obrtalová Rôzne

Definitívne dokončenie R1: Obchvat otvoria už o 2 týždne!

Vodiči by mohli začať jazdiť po obchvate Banskej Bystrice od piatka 27. júla. Práve v tento deň by sa podľa predbežných neoficiálnych informácií z ministerstva dopravy mal otvoriť pre verejnosť aj posledný úsek rýchlostnej cesty R1.

Prvá súkromná štvorprúdová cesta stavaná cez takzvaný projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt) sa tak definitívne dokončí. Okrem obchvatu Banskej Bystrice je súčasťou súkromnej R1 aj 46-kilometrový úsek medzi Nitrou a Tekovskými Nemcami, ktorý bol pre vodičov otvorený koncom októbra minulého roka.

V posledných týždňoch na stavbe prebiehali posledné práce. **Na ceste sa robili terénne úpravy svahov, krajníc, odvodňovacích rigolov. Úpravou prešli tlmiče nárazov a zvodidlá, realizovalo sa trvalé zvislé aj vodorovné dopravné značenie. **Pokračovali tiež práce na úpravách terénu pod mostnými objektmi.

[size=14][color=#ff0000]­Pozrite si ako obchvat Banskej Bystrice bude vyzerať po dokončení. Jeho videoanimáciu nájdete [link=http://www­.bystrica24.sk/clan­ky?extend.99516_Poz­rite-si-najnovsie-video-dokonceneho-obchvatu!]TU![/lin­k][/color][/si­ze]

Severný obchvat Banskej Bystrice sa začal stavať v septembri 2009. Jeho výstavbou sa odkloní časť dopravy z preťaženej cesty I/66 popri Hrone a zabezpečí sa plynulý prechod mestom pre autá, ktoré smerujú do oblastí východne od Banskej Bystrice. **Vďaka svojim parametrom nahradí vonkajší mestský okruh, ktorý ešte stále nie je dokončený. **Všetky podstatné informácie sa dozviete [link=http://www­.bystrica24.sk/clan­ky?extend.62511_A­ko-bude-vyzerat-severny-obchvat?]TU![/­link]

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM