Stanislav Černák Kultúra

Deň otvorených dverí v divadle: Pripravený je bohatý program

Brány zvolenského divadla Jozefa Gregora Tajovského sa v stredu otvoria pre širšiu verejnosť. Dôvodom je Deň otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí v divadle: Pripravený je bohatý program
Zdroj: TASR

V znamení hľadania talentov či budúcich hviezd sa ponesie prvomájový Deň otvorených dverí v Divadle J.G. Tajovského (DJGT) vo Zvolene. Okrem autogramiády zo zvolenskými hercami sú pripravené tiež súťaže pre deti aj pre tých starších, stanovištia s úlohami aj javisko, na ktorom sa záujemcovia môžu zmeniť na divadelnú hviezdu.

Odštartuje aj predaj vstupeniek na ZHZ

Prvý máj v DJGT je už tradične aj dňom, kedy sa začína predpredaj lístkov na festival Zámocké hry zvolenské (ZHZ). Tento rok sa konajú od 7. júna a jubilejný 40. ročník otvorí svetová premiéra strhujúceho muzikálu Prekliaty básnik. DJGT ho pripravuje špeciálne pre zámocké nádvorie a preto ho uvádza prvých päť dní festivalu.

Následne sa diváci môžu tešiť na hosťujúce Radošinské naivné divadlo, Štúdio L+S, DAB Nitra, Spišské divadlo aj Slovenské komorné divadlo Martin. Obľúbené Městské divadlo Brno prichádza s veľkolepým muzikálom Zorro, ktorý v podmanivom rytme flamenca a piesní Gipsy Kings hovorí príbeh o legendárnom pomstiteľovi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM