Stanislav Černák Rôzne

Deti v Detve sa isto potešia: Vyskúšať si môžu nový chodník s 3D zvieratkami

Podpolianske mesto Detva prišlo so zaujímavou novinkou. Deti sa od piatku môžu dosýta vyblázniť na novom chodníku, ktorého súčasťou sú 3D zvieratká.

Ilustračný obrázok k článku Deti v Detve sa isto potešia: Vyskúšať si môžu nový chodník s 3D zvieratkami
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Detva v piatok sprístupnilo nový chodník s 3D zvieratkami pre deti od 1 do 8 rokov. Od tohto dňa ho najmenší obyvatelia v sprievode rodičov môžu prísť objaviť a vyskúšať v obnovenom parku pred Domom kultúry A. Sládkoviča. Náš portál o tom informovala hovorkyňa Detvy Zuzana Juhaniaková.

Ako objasnil Jaroslav Stašák z oddelenia výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Detve, ide o pilotný program 3D prvkov zvieratiek mesta Detva, ktorý nadväzuje na predtým zrealizovaný chodník podporený v rámci programu Obnova a rozvoj obcí.

„3D prvky, ako aj celý chodník, sú z gumenej dlažby. Priestor je teda bezpečný pre rozvoj začínajúcich pohybových aktivít malých detí, čo bol hlavný zámer mesta Detva. Vysvetlením 3D programu, je, že je to imitácia určitého typu zvieratka, ktoré je konštruované ako detská preliezka. V spojení s gumeným chodníkom je priestor bezpečný pre voľný pohyb a určený pre rozvoj fantázie a pohybových zručností u detí predškolského veku,“ doplnil Stašák.

„Tento nový chodník je určený hlavne pre deti do 8 rokov a preto aj touto cestou žiadame obyvateľov nášho mesta, aby ho chránili, nech plní požadovaný účel,“ dodal na záver.

Foto: Jaroslav Stašák

V Detve vyrástol chodník s 3D zvieratkami
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM