Stanislav Černák Krimi

Detvanec a Hriňovčanka sa vybrali na výlet do Zvolena: Nie však hocijaký, kradli až v 3 obchodoch!

Mladík (19) z Detvy a dievča (19) z Hriňovej si to namierili do Zvolena a postupne podľa polície kradli až v troch obchodoch. Pre mužov zákona však obidvaja nie sú neznáme mená...

Ilustračný obrázok k článku Detvanec a Hriňovčanka sa vybrali na výlet do Zvolena: Nie však hocijaký, kradli až v 3 obchodoch!
Zdroj: TASR

Zvolenskí muži zákona začali trestné stíhanie a zároveň aj obvinili z prečinu krádeže mladého muža z Detvy (19) a takisto staré dievča z Hriňovej. Ako prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, počas jedného dňa im padli do oka až tri obchody.

„Najskôr spolu vošli do predajne na Hviezdoslavovej ulici vo Zvolene. Muž si vzal rifle a pánsku mikinu bez platenia, čím spôsobil škodu 25,80 €. V tom istom obchode nezaháľala ani žena z Hriňovej. Vzala si bez platenia dva páry dámskych čižiem, ktoré stáli viac ako 40 eur,“ opísala Mária Faltániová.

Do prvého obchodu sa podľa policajtov dostali približne o 11:30. „Na pravé poludnie už boli v obchode na Kozačekovej ulici. Muž ukradol pánsku mikinu v hodnote 28 eur a žena dámsku tašku, kabelku a jedno sako. Hodnota ukradnutých vecí bola taká istá ako v mužovom prípade,“ vysvetlila krajská policajná hovorkyňa.

No a do tretice „všetko dobré“. Policajti nás informovali, že o ďalších 15 minút už boli v predajni drogérie, kde za svoj tovar nezaplatili opäť. „Muž si vzal sprej za 3 eurá, žena lak na vlasy za eurá 4,“ opísala Faltániová.

Policajti však už približne o 13:30 obidvoch zadržali. Nešlo však pre políciu o neznáme mená. „Obaja boli v predchádzajúcich dvoch rokoch za podobné skutky odsúdení,“ dodala Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM