Stanislav Černák Iné športy

Detvou, Hriňovou a Očovou prefrčia stovky cyklistov: Trať preverí aj pretekárov na desiatky rokov starých retro tátošoch

Športoví fanúšikovia si v okolí Zvolena a Detvy prídu na svoje. Medzinárodné preteky okolo Poľany opäť láka stovky cyklistov. Tí sa neboja vydať po našich cestách aj na skutočne historických kúskoch.

Ilustračný obrázok k článku Detvou, Hriňovou a Očovou prefrčia stovky cyklistov: Trať preverí aj pretekárov na desiatky rokov starých retro tátošoch
Zdroj: Dnes24.sk

Prvú júlovú nedeľu sa v našom regióne už tradične uskutoční štvrtý ročník cyklistického podujatia pre športujúcu verejnosť európskeho významu – Tour de Volcano. Vďaka úspešnej histórii a kvalite zabezpečenia bolo toto podujatie zaradené do medzinárodného kalendára cestných maratónov UCI ako jedno z dvoch v krajinách V4.

Na Tour de Volcano sa zúčastnia domáci i zahraniční pretekári. Trať povedie tradične okolo krátera stratovulkánu Poľana so štartom v Banskej Bystrici cez Brezno, kde bude na programe prvá rýchlostná prémia. Potom cyklisti zabočia na náročné stúpanie, ktoré vyvrcholí horskou prémiou v Lome nad Rimavicou.

Trať ďalej povedie cez Hriňovú, Detvu, Očovú, Hornú Mičinú, Môlču s tradičným záverom po nespevnenej vozovke v štýle Paríž-Roubaix s cieľom v Banskej Bystrici na Mičinskej ceste. Celková dĺžka trate je 135 kilometrov.

Organizátori očakávajú na štarte približne 500 pretekárov. Okrem klasických vekových kategórií mužov a žien samozrejme nechýba i druhý ročník kategórie Eroica, teda pretekárov na retro bicykloch vyrobených pred rokom 1990.

Okrem finančných a vecných cien pre najrýchlejších pretekárov čaká všetkých zúčastnených žrebovanie tomboly s hlavnou cenou, bicyklom Merida Reacto.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM