Stanislav Černák Kultúra

Divadelná Chalupka: Obľúbený festival so zaujímavým programom zavíta aj na Podpoľanie

Tento rok sa koná už jubilejný desiaty ročník inšpiratívneho festivalu Divadelná Chalupka. Podľa organizátorov zaradili do programu len výnimočné predstavenia. Na svoje si prídu počas troch dní všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Divadelná Chalupka: Obľúbený festival so zaujímavým programom zavíta aj na Podpoľanie
Zdroj: Webnoviny.sk

V Hriňovej a na Horehroní v Brezne budú žiť od 17. do 19. septembra tradičným kultúrnym podujatím Divadelná Chalupka 2014. Vystúpi aj činohra Slovenského národného divadla (SND).

Inšpiratívny festival

Divadelná Chalupka má za sebou už deväťročnú históriu. Stredoslovenské osvetové stredisko (SOS) v Banskej Bystrici s mestami Brezno a Hriňová, ich mestskými kultúrnymi strediskami a divadelnými súbormi – breznianskym súborom Jána Chalupku a Hriňovským divadlom – pripravili aj v tomto roku inšpiratívny festival.

„Desiaty ročník festivalu ponúkne množstvo divadelných predstavení v Brezne a jeho okolitých obciach, ako aj v druhom festivalovom meste Hriňová,“ konštatoval dramaturg festivalu a metodik SOS Maroš Krajčovič.

Ako dodal, počas uplynulých deviatich rokov sa odohralo 288 predstavení v podaní 60 divadelných súborov zo Slovenska i zahraničia. Na festivalových pódiách sa predviedli špičkové slovenské neprofesionálne divadlá, ale každý rok prezentovali i profesionálnych hostí. Na festivale si zahrali detské divadlá, mládežníci, predstavilo sa deväť hudobných skupín, konali sa štyri tvorivé dielne a niekoľko výstav. Predstavenia videlo spolu vyše 30 000 divákov.

Edith Piaf

V Hriňovej sa môžu tešiť na Divadlo Lemniskáta zo Žiliny, ktoré uvedie inscenáciu Smrť v ružovom o živote Edith Piaf s jej piesňami. Toto predstavenie uvidia aj Brezňania v miestnej synagóge.

V dome kultúry v Brezne a v obciach Polomka a Závadka nad Hronom sa počas Divadelnej Chalupky rozbehne kolotoč predstavení pre detského diváka v podaní Hriňovského divadla, detských divadelných súborov a vystúpi aj profesionálne divadlo Teatro Neline. Divadelníkov, ktorí sa postarajú o kvalitný program festivalu, čaká i živý sprievod Breznom.

Foto: ilustračné

Divadelná chalúpka
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM