Jozef Sliacky Kultúra

Divadelné podzámčie sa končí v nedeľu

O kultúrny zážitok návštevníkov zvolenského jarmoku sa postaral festival Divadelné podzámčie. Pokračuje aj v pojarmočnú nedeľu (19. septembra), keď sa na pódiu na Námestí SNP predstaví popradské divadlo s Gogoľovou satirou Nos.

O kultúrny zážitok návštevníkov zvolenského jarmoku sa postaral festival Divadelné podzámčie. Pokračuje aj v pojarmočnú nedeľu (19. septembra), keď sa na pódiu na Námestí SNP predstaví popradské divadlo s Gogoľovou satirou Nos.

Bol to určite výborný nápad spojiť tradičný jarmočný virvar s festivalom hudby a divadla Divadelné podzámčie. Veď jarmoky už od svojich prvopočiatkov boli nielen trhom, ale aj príležitosťou na stretnutia a na zábavu. Dobrá muzika, v piatok vo folkovej a country podobe v podaní Pacipacifiku a v sobotu na ľudovú nôtu v interpretácii Temperament Cimbal Orchestra a samozrejme divadlo. Tváre divákov rozosmiali a ich dlane roztlieskali vystúpenia domáceho zvolenského ochotníckeho divadelného súboru Ľuda Zelienku, ktorý pracuje pri Dome kultúry ŽSR, ako aj hriňovskí ochotníci. Zahraničným hosťom bolo Teatro Pimprle Františka Petráka z moravských Luhačovíc. Miroslav Kasprzyk ukázal, že vie vyhecovať k dobrej nálade dospelých i deti. Obe vekové kategórie dokázala zaujať aj domáca skupina historického šermu Ricasso.

Divadelné podzámčie na hlavnom Námestí SNP vo Zvolene vyvrcholí v nedeľu popoludní o 13,30 hod., keď sa na pódiu predstaví Divadlo Commedia z Popradu s Gogoľovou satirou Nos.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM