Stanislav Černák Rôzne

Do Zvolena zavíta Robert Fico: Na premiéra narazíte v knižnici...

Už o týždeň v piatok a sobotu sa vo zvolenskej knižnici uskutoční vyhodnotenie novinárskej súťaže Štúrovo pero. Svoju účasť prisľúbil aj slovenský premiér Robert Fico.

Ilustračný obrázok k článku Do Zvolena zavíta Robert Fico: Na premiéra narazíte v knižnici...
Zdroj: TASR

Vyhodnotenie osemnásteho ročníka celoslovenskej novinárskej súťaži stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero 2012 sa uskutoční v Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene. Toto vyhodnotenie sa uskutoční v rámci 27. ročníka Štúrovho Zvolena.

V piatok 26. apríla bude po slávnostnom otvorení o 12.30 hod., na programe prvá časť besedy o žurnalistike. Štúrovo pero bude pokračovať v sobotu 27. apríla druhou časťou besedy o žurnalistike od 8.30 hod. Polhodinu po dvanástej hodine je na programe vyhlásenie a vyhodnotenie výsledkov súťaže.

Mal by prísť aj Fico

„Súťaž Štúrovo pero podporuje a rozvíja nadanie študentov stredných a vysokých škôl na Slovensku,“ povedala Zlatica Brodnianska zo zvolenskej knižnice. Umožňuje prezentovať výsledky výučby školy, hodnotiť úroveň školských časopisov a konfrontovať ich s inými. Ďalej umožňuje rozširovať poznatky o žurnalistike a žurnalistických žánroch.

„Súčasťou vyhodnotenie budú besedy o písanej žurnalistike a tlačová konferencia, ktorých sa už tradične zúčastňujú významné osobnosti kultúrneho a spoločenského života Slovenska. Tento rok prisľúbil svoju účasť aj Robert Fico,“ dodala Brodnianska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM