Stanislav Černák Správy

Dobrá Niva ide oslavovať: Pripravená je aj obdoba známej televíznej súťaže!

Obec Dobrá Niva ide počas nasledujúceho víkendu vo veľkom oslavovať. Pripravený je bohatý program a zaujímavá súťaž!

Ilustračný obrázok k článku Dobrá Niva ide oslavovať: Pripravená je aj obdoba známej televíznej súťaže!
Zdroj: TASR

Šou s názvom Milujem Dobrú Nivu by mala byť lákadlom a zároveň vtipným osviežením prvého dňa osláv 760. výročia prvej písomnej zmienky o tejto obci v okrese Zvolen. Oslavy výročia sa uskutočnia už tento víkend, 25. až 27. júla.

Folklór, ale aj súťaž

„Súťaž Milujem Dobrú Nivu je obdobou známej televíznej súťaže Milujem Slovensko,“ hovorí starosta Martin Krúdy. Súťažiť budú dve družstvá, zložené z osobností, ktorým krátko predtým na slávnostnom zasadnutí obecného zastupiteľstva udelia ocenenie za prínos pre obec.

V sobotnom programe vsadili organizátori osláv na tradície a folklór. Na námestí bude jarmok tradičných remesiel a ochutnávka dobronivských špecialít. V programe sa predstaví miestna folklórna skupina Dobrona s autentickým pásmom s názvom S rúchom, ktoré zobrazuje zvyky a tradície predsvadobného obradu. Hosťom večera bude detský folklórny súbor Zornička zo Zvolena a v noci sa v tamojšom amfiteátri uskutoční Annabál.

Aj futbal

Nedeľa sa začne ekumenickou bohoslužbou na námestí a popoludní sa na miestnom futbalovom štadióne uskutoční zábavné športové popoludnie pre deti a tiež priateľský futbalový zápas so susednou Babinou.

Prvá písomná zmienka o Dobrej Nive (Dobruna) sa zachovala v listine kráľa Štefana V. z roku 1270. V nej potvrdzuje výsady mestečka, ktoré mu udelil na základe už dávno užívaných práv 30. augusta 1254 kráľ Belo IV. Dobrá Niva tvorila spolok mestečiek spolu s Babinou, Sásou a Pliešovcami.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM