Stanislav Černák Rôzne

Dobrá správa pre Zvolenčanov! Kúpalisko Neresnica bude otvorené aj tento rok

Počas tejto letnej sezóny malo byť kúpalisko Neresnica zatvorené. Opak je však pravdou! Mesto Zvolen sa rozhodlo zo svojho rozpočtu prevádzkovať Neresnicu aj počas tohto leta. Kúpalisko otvorí svoje brány pre verejnosť 21. júna.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Zvolenčanov! Kúpalisko Neresnica bude otvorené aj tento rok
Zdroj: TASR

Vlaňajšia sezóna neresníckeho kúpaliska mala byť poslednou. Spoločnosť, ktorá kúpalisko prevádzkovala vypovedala nájom z dôvodu vykazovania straty prevádzkovateľa a čoraz nižšej návštevnosti.

Opäť komisionárska zmluva

Mesto Zvolen sa však rozhodlo ponechať otvorené kúpalisko aj počas tohto roka. „S doterajším prevádzkovateľom sme sa dohodli na novej komisionárskej zmluve,“ povedala vedúca Odboru rozvoja správy majetku mesta Zvolen Anna Mazánová a pokračovala, „komisionárska zmluva nie je prenajímateľská a v praxi to znamená, že mesto Zvolen prebralo všetky garancie a z mestského rozpočtu boli schválené finančné prostriedky na prevádzku kúpaliska. O prevádzku kúpaliska sa však stará spoločnosť Complex International.“

Takúto zmluvu malo mesto Zvolen so spoločnosťou Complex International už vlani. „Mesto sa zaviazalo vykryť prípadnú stratu, ako tomu bolo aj počas minulej letnej sezóny. Príjmy z kúpaliska za vlaňajšiu sezónu malo mesto vo výške 511 eur, výdavky dosiahli 38 tisíc eur,“ doplnila Mazánová.

Najmä pre občanov

Mesto Zvolen však chcelo ponechať kúpalisko Neresnica sprevádzkované najmä kvôli občanom. „Hlavným impulzom pre kompetentných bolo, aby Neresnica nezanikla, pretože už má svoju tradíciu,“ prezradila Mazánová. Ako to však bude v ďalšom roku momentálne nikto nevie. Isté je len to, že počas tohto leta sa budete môcť okúpať v tomto kúpalisku.

Kúpalisko postavili v rokoch 1948 – 1950, jeho veku zodpovedá aj technický stav, do rozsiahlych opráv sa v ňom roky neinvestovalo. Kúpalisko Neresnica má štyri bazény – 50×33-metrový plavecký, 25×12-metrový rekreačný, 12×8-metrový neplavecký, respektíve väčší detský a okrúhly detský s priemerom 15 metrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM