Jakub Forgács Krimi

Dôchodkyňa prišla podvodom o stovky eur. Obvinení skončili v rukách polície!

Podvodníci sa nezastavia skutočne pred ničím. Pozrite, čo si podľa slov polície dovolili na dôchodkyňu!

Ilustračný obrázok k článku Dôchodkyňa prišla podvodom o stovky eur. Obvinení skončili v rukách polície!
4
Galéria
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ vo Zvolene 19. októbra 2016 začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu a zločinu porušovania domovej slobody. „Doposiaľ neznámy páchateľ v pondelok (17.10.) v čase medzi 22:00 až 23:00, zatelefonoval na pevnú linku dôchodkyni (70) zo Starej Huty. Oslovil ju „starká“, pričom si poškodená podľa hlasu myslela, že je to jej vnuk," uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Povedal jej, že mal dopravnú nehodu, pri ktorej zranil dieťa. Teraz sú všetci v nemocnici a s rodičmi dieťaťa sa dohodol, že nebudú volať políciu, ak im dá peniaze, a preto ju požiadal o finančnú hotovosť. Pre peniaze mali prísť rodičia zraneného dieťaťa a mali sa s poškodenou stretnúť pri kostole. Následne sa s údajnými rodičmi zraneného dieťaťa dôchodkyňa stretla na dohodnutom mieste a potom spoločne išli k nej domov. Spoločne všetci vošli do domu, kde im odovzdala 400 eur a potom neznámy muž a žena odišli,“ pokračovala.

„Polícia prípad intenzívne vyšetrovala a po páchateľoch pátrali. Vypočúvali svedkov, poškodenú a zaistené stopy z miesta činu zaslali na expertízne skúmanie. Na základe výsledkov vyšetrovania dňa 31. januára 2017 vyšetrovateľ obvinil ženu (25) z Lučenca a muža (35) z Vidinej z prečinu podvodu a zo zločinu porušovania domovej slobody,“ povedala Faltániová.

„Vo štvrtok (16. februára) ich policajti zadržali a po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby,“ dodala hovorkyňa so slovami, že v prípade dokázania viny môžu byť potrestaní odňatím slobody na tri až osem rokov.

Foto: ilustračné

Polícia
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM