Stanislav Černák Správy

Na Križovatke pod Hronským mostom sa zmení organizácia dopravy!

Zvolenčania, týmto riadkom treba venovať pozornosť. Pod Pustým hradom dôjde k zmene organizácii dopravy. Cesta od Sliača ku kruhovému objazdu už nebude hlavná!

Ilustračný obrázok k článku Na Križovatke pod Hronským mostom sa zmení organizácia dopravy!
Zdroj: TASR

Ako nás informoval hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška, tak zmena organizácie dopravy na križovatke ulíc Kollárova a Strážska cesta začne platiť od 30. mája ôsmej hodiny rannej.

„Hlavná cesta nepovedie cez Hronský most smerom von z mesta (smer Sliač a Banská Bystrica) ako tomu bolo doteraz. Od spomenutého dátumu bude ako hlavná cesta vyznačené práve spojenie Kollárovej ulice a Strážskej cesty (od Hronského mosta smerom na sídlisko Zvolen-Západ),“ doplnil hovorca mesta.

Podľa Svatuškových slov túto zmenu inicioval dopravný inšpektorát. „Dôvodom je fakt, že v ranných a popoludňajších dopravných špičkách sa v smere do centra mesta (a von z centra) tvorili kolóny cez Hronský most až po kruhový objazd. Ide o to, aby sa zabránilo znefunkčneniu kruhového objazdu ako obzvlášť dôležitého dopravného uzla,“ vysvetlil.

Táto zmena by podľa jeho slov mala spôsobiť ľahšie vyprázdnenie mesta od jeho centra smerom na Sliač a Banskú Bystricu. „Terajší stav je taký, že vozidlá idúce po Kollárovej ulici odbočujúce vľavo na Strážsku cestu najmä v popoludňajšej špičke tvoria kolónu, keďže musia čakať na prejazd protiidúcich vozidiel od Banskej Bystrice a Sliača. A vzhľadom na zúženú cestnú komunikáciu na Hronskom moste prakticky nie je možné po prvej strane túto kolónu obísť a jednoducho sa tak dostať von z mesta. Zmenou organizácie dopravy by mal byť aj tento problém vyriešený.“

Zmena v hlavnej ceste by mala byť trvalou, takže treba byť v tomto úseku obzvlášť opatrný. Aby nevznikali kolízie, tak okrem upozorňujúcich značiek určujúcich zmenu dopravného značenia, budú v určitý čas na mieste nachádzať aj dopraváci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM